Barneombud Pavel Astakhov sa på Twitter fredag at han sammen med det russiske utenriksdepartementet «fortsetter kampen mot barneterror fra Norge og Finland mot våre landsmenn», melder nyhetsbyrået Itar-Tass.

Astakhov oppgir å ha overlevert opplysninger om 55 tilfeller der barn fra russiske familier er tatt hånd om i Norge til russiske myndigheter med sikte på en gransking. For Finland er det tilsvarende tallet 74. — Vi krever at de internasjonale menneskerettsorganisasjonene, i tillegg til USA og Europarådet, retter oppmerksomheten mot barneterroren i Norge, skriver det russiske barneombudet.

Den harde kritikken kommer samtidig som flere russiske fjernsynskanaler har brukt det norske barnevernet som skyteskive i lange sendinger om situasjonen for russiske foreldre og barn i Norge, skriver NRK.

Den norske ambassaden i Moskva har latt være å svare på kritikken offentlig. Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet (BLD) her hjemme avviser kontant påstandene fra det russiske barneombudet. (©NTB)