Det er det laveste nivået siden 2011, viser en måling utført av Deutschlandtrends på vegne av kringkasteren ARD.

Oppslutningen har stupt med hele 12 prosentpoeng siden januar. Dessuten sier hele åtte av ti spurte at Merkels regjering ikke lenger har kontroll over flyktningstrømmen.

63 prosent av deltakerne i undersøkelsen støtter ideen om å sette en grense for hvor mange flyktninger som får komme inn i Tyskland i år. Da forslaget først ble lansert av Merkels parti CDUs bayerske søsterparti CSU, ble det ansett som svært kontroversielt. 1,1 millioner mennesker søkte asyl i Tyskland i fjor.

Merkels dalende popularitet har også gitt utslag i det politiske landskapet. Kristendemokratene CDU har tapt 4 prosentpoeng siden januar og ligger på en oppslutning på 35 prosent, viser målingen. Samtidig har det innvandringsfiendtlige partiet AfD lagt på seg 3 prosentpoeng og er på målingen det tredje største partiet med 12 prosent.

Statsminister Merkel har både blitt hyllet og utskjelt for sin såkalte åpen-dør-politikk under flyktningkrisen. Et økende antall politikere, også innenfor regjeringskoalisjonen, tar nå til orde for strengere grensekontroll og raskere returer for dem som ikke har rett på asyl. (©NTB)