Pernille og Gunnar Sagstuen har tatt med seg flere av produktene fra Røyland gård til matmessen i Berlin.  Foto: Bjørn Vidar Lie, Bjørn Vidar Lie
 Reidar Fredriksen fra Fiskeeksperten Reinhartsen er på plass i Berlin. Foto: Anette Larsen, Anette Larsen

En og annen sørlending har tidligere deltatt på Grüne Woche. Men det er første gang landsdelen er valgt ut som en av tre norske regioner under verdens største messe innen mat, landbruk og reiseliv.

Representanter for 11 bedrifter vil være fysisk til stede.

Det gjelder Nøgne Ø, Jens Eide, K. G. Puntervold/Det Norske Brenneri, Røyland Gård, Hillestad galleri og feriesenter, Lindesnes Havhotel, Hovden Fjellstoge, Kristiansand dyrepark, Lindesnes fyr, Fiskeeksperten Reinhartsen og Hotel Norge Lillesand.

Sammen med et team på seks kokker og en lefsebaker fra Setesdal, byr utstillerne på smaksprøver basert på råvarer fra 22 lokale mat— og drikkeprodusenter.

En halv million

De nær 500.000 besøkende som ventes til messen, får mulighet til å teste følgende produkter fra Sørlandet:

Røkt makrell fra Fiskeeksperten Reinhartsen i Kristiansand, på flatbrød laget av Reppens bakeri i Flekkefjord.

Røkt laks fra Fiskeeksperten Reinhartsen, servert med grønnkålkjeks fra Hesnes kjøkken i Grimstad.

Fiskekaker fra Jentan på Båly, Spangereid i Lindesnes, med gulrot fra Renate Quale fra Vanse i Farsund.

Piggvar fra Stolt Seafarm i Kvinesdal, med syltet kålrot fra Bringsverd gård og rognkjekskaviar fra Fiskeeksperten Reinhartsen.

Roastbeef av elg fra Jens Eide slakteri, med røkt ost fra Osteverkstedet i Høvåg.

Pernille og Gunnar Sagstuen har tatt med seg flere av produktene fra Røyland gård til matmessen i Berlin.  Foto: Bjørn Vidar Lie, Bjørn Vidar Lie

Elgburger fra Jens Eide slakteri, med burgerbrød fra Sam Berg AS, laget med lokalt mel fra Bringsverd gård og syltet gresskar fra Austlid Frilandsgartneri i Arendal. Speket reinsdyrfilet fra Fjellgarden Hovden, med krydret tyttebærsyltetøy fra Røyland Gård i Vegusdal.

Elg og sirup

Speket reinsdyrfilet fra Fjellgarden Hovden, med krydret tyttebærsyltetøy fra Røyland Gård.

Elgpølser fra Skogly gård, Arendal, med honningsennep laget av lynghonning fra Alf Løvjomås, Froland på lefser fra Hånes lefsebakeri i Kristiansand.

Tyttebæris og solbæris fra Blåne is og Åse Bente Sinnes i Sirdal.

 Reidar Fredriksen fra Fiskeeksperten Reinhartsen er på plass i Berlin. Foto: Anette Larsen, Anette Larsen

Ost fra Jørn Martinsen, Tjamsland gård i Birkenes, med morellsirup fra Høgetveit gård i Evje og Hornnes.

Lapper med Bringebær fra Vintlands bringebær i Lyngdal.

Lefser fra Margit Bjåen, Hovden, med Søren så godt smør fra Hodne gard i Evje og Hornnes.

I tillegg er Visit Sørlandet med på laget.