KONTROVERSIELT: Det ble stor ståhei da Plumbo-vokalist Lars Erik Blokkhus kalte Madcon's Yosef og Tshawe for mokkamenn under Spellemannprisutdelingen i 2011. Foto: Scanpix

KRISTIANSAND: Bandet fra Sande i Vestfold står i alt bak fem plateutgivelser, de har mottatt gullplate og har flere ganger ligget både høyt og lenge på VG-lista. Siden bandet kom ut med "Full åpning" i 2002 har de turnert Norge på kryss og tvers, og de er fortsatt et av bandene i landet som turnerer aller mest.

Dans på Havana

Ved flere anledninger har de gjestet Kristiansand, og nå kommer de tilbake. Denne gang til Havana i Vestre Strandgate. Her spiller de opp til dans fredag 18. januar.

Plumbos største hit "Møkkamann", har i løpet av de siste årene skapt både humor og furore i musikk-Norge. Det gikk hett for seg da vokalist Lars Erik Blokkhus kalte Madcon's Yosef og Tshawe for "mokkamenn" under Spellamannprisutdelingen i 2011. Stuntet førte til store overskrifter i landets aviser.

KONTROVERSIELT: Det ble stor ståhei da Plumbo-vokalist Lars Erik Blokkhus kalte Madcon's Yosef og Tshawe for mokkamenn under Spellemannprisutdelingen i 2011. Foto: Scanpix

Suksessband

Men Plumbo får også mye oppmerksomhet av det positive slaget for sine forrykende liveshow. Singelen "Møkkamann" har solgt til trippel platina på I-tunes med 33000 nedlastninger og blitt lastet ned over 6 millioner ganger nettet. Låta ble kåret til "årets hit" under Spellemannprisen 2012. I 2012 deltok bandet i Melodi Grand Prix, hvor de vant delfinalen i Larvik og kom til gullfinalen i Spektrum med låten "Ola Nordmann". I tillegg til "Full åpning" fra 2002, har bandet gitt ut platene "På vei til Harryland" (2006), "Råkk 'n' råll Harry" (2010), "Møkkamenn Live" (2011) og "Rådebank" (2012).