Søndag kunngjorde Honningbarna at Simen Følstad Nilsen er deres nye gitarist. Bildet er tatt etter at gitaristen har spilt seg til blods. Foto: Honningbarna

KRISTIANSAND: — Det er viktig for oss at vi fungerer på mange området. Vi i Honningbarna er mer enn bare noen kolleger som treffes for å spille sammen. Vi har spilt sammen og vært mye sammen for å være sikre på at dette er noe begge parter er fornøyde med, sier vokalist Edvard Valberg til Fædrelandsvennen.

- Simen har blødd for det

I fjor sommer sluttet gitarist Fredrik Justnes i Honningbarna for å begynne på en arkitektutdannelse. Siden har bandet tatt seg god tid til å finne en erstatter. Søndag kunngjorde bandet selv at en ny gitarist endelig er på plass:

Søndag kunngjorde Honningbarna at Simen Følstad Nilsen er deres nye gitarist. Bildet er tatt etter at gitaristen har spilt seg til blods. Foto: Honningbarna

— Det er kanskje ikke like fett som raves og lasere, men vi slipper ny plate i høst! Det blir den første plata med ny gitarist og det er veldig bra greier. Simen har blødd for det, Simen har fortjent det. Ønsk han velkommen, meldte Honningbarna på sin Facebook-side.Vedlagt ligger et bilde av Simen Følstad Nilsen (27) fra Halden med en blodig hånd.

- Hva skjedde?

— Han spilte bare så hardt, forklarer Edvard Valberg.

Simen Følstad Nilsen har allerede spilt en del konserter med Honningbarna, og til høsten blir han med på den nye plata som gis ut i månedsskiftet september/oktober. Valberg sier følgende om hvorfor de valgte Nilsen:

— Han er først og fremst en veldig flink gitarist. Han er veldig flink til å skrive riff og han er en veldig fin fyr. Det er en treenighet som trengs.

Ny plate

I juni går Honningbarna i studio for å spille inn sin nye plate i Oslo. Kjartan Kristiansen fra DumDumBoys er hyret inn som produsent.

Men det blir lite konserter på Sørlandet framover. Honningbarna er så langt kun annonsert til Heimover 11. juni.

— Men det blir en konsert til, men det er litt uoffisielt, så folk får bare holde øynene oppe, sier Valberg hemmelighetsfullt.