Mandag ble det kjent at rundt halvparten av kyllingene i Norge er smittet av en ny type antibiotikaresistent bakterie. Bakterien kan smitte over på mennesker, og gjøre legenes reserveantibiotika ubrukelig.

Helseminister Bent Høie (H) understreker at Mattilsynet og Folkehelseinstituttet anser det som trygt å spise kylling, såfremt man følger de vanlige hygienereglene. Han advarer mot å spre ubegrunnet frykt, og mener det ikke er grunnlag for å innføre risikomerking.

— Antibiotikaresistente bakterier er som andre bakterier, de sitter på utsiden av kjøttet og dør når kjøttet stekes, sier assisterende tilsynsdirektør i Mattilsynet, Ole Fjetland.

Høie jobber sammen med landbruksminister Sylvi Listhaug (Frp) med å få mer kunnskap om kyllingfôr som inneholder medikamentet Narasin.

— Vi jobber for å se på hvordan man kan unngå at norsk matproduksjon blir en kilde til antibiotikaresistens, sier Høie. (©NTB)