Med ni ukers mellomrom ble to ukjente, døde menn skylt på land i Nederland og på Lista i Vest-Agder. Mannen som ble funnet på Lista bar preg av og ha ligget i vannet lenge. Begge hadde på seg våtdrakt som politiet mente ble kjøpt på samme sted i Frankrike.

Det er Dagbladet som melder om saken.

Ville svømme over Den engelske kanal

Mannen som ble funnet på Lista er nå identifisert gjennom DNA-analyse, etter at Dagbladet for tre uker siden sporet opp 28-åringens søster i en tyrkisk by nær grensen til Syria. Levningene var fra en 28 år gammel flyktning fra Damaskus i Syria. Ifølge Dagbladet kom han til Europa sommeren 2014 i en båt over Middelhavet.

— Prøvene Dagbladet har levert, bekrefter at det en søskenrelasjon, og vi regner saken som oppklart, sier Per Angel, politioverbetjent og leder av ID-gruppa i Kripos til Dagbladet.

Den 28-år gamle syriske mannen døde trolig i et forsøk på å svømme over Den engelske kanal fra Calais til Dover i England, ifølge avisen.

Den døde ble funnet i strandkanten på Lista 2. januar i år. Foto: Torstein Øen

Tviler ikke på opplysningene

Identifiseringen er foreløpig uoffisiell, men Kripos er i kontakt med tyrkisk politi for å ta en ny DNA-prøve av 28-åringens søster.

— Vi har ingen grunn til å tvile på opplysningene, men for å avslutte saken er vi nødt til å gjøre det formelt riktig, sier Angel.

Han presiserer at han synes Dagbladet har gjort en veldig god jobb i saken. I juni identifiserte de mannen i Nederland som Mouaz Al Balkhi (22).