Det viser en undersøkelse Den norske legeforening har gjort, og som gjengis av TV 2. I de elektroniske pasientjournalene fører legene inn informasjon om pasientenes helse, som skal sikre at de får riktig behandling. Mange opplever at informasjon de legger inn forsvinner eller havner i feil journal, og 48 prosent av legene forteller feil i systemet har fått negative konsekvenser for pasientene

— Undersøkelsen vår viser at datasystemene vi har i den norske helsetjenesten ikke i det hele tatt er på det nivået de bør være i en moderne helsetjeneste. Vi trenger å ha datasystemer som forbedrer og effektiviserer helsetjenesten og som er til hjelp. De skal være med å bedre helsetjenesten for pasienten og ikke forverre den, sier president Hege Gjessing i Den norske legeforening til TV 2. Den største leverandøren av elektroniske journalsystemer i Norge er Dips ASA. Medisinsk direktør Tomas Alme i selskapet kjenner seg ikke igjen i kritikken.

— Dette stemmer ikke med de tallene og tilbakemeldingene vi får fra sykehusene. Vi får meldt alle faktiske feil i applikasjonen til vår kundestøtte og vi har ikke tall som overhode ligner de som fremkommer i undersøkelsen, sier han til TV 2. (©NTB)