— Det kommer helt an på hva konkurrentene gjør hvor lenge vi fortsetter med dette. Jeg har ikke hørt noe fra sentralt hold om at dette skal avsluttes. Jeg vet at vi vil få høre om det med en gang i så fall, sier fungerende butikkansvarlig Samir Alizadeh hos Rema 1000 på Lund.

Påskeaften meldte NTB at «Nå er det snart slutt på prisfesten», og slo samtidig fast at Bunnpriskjeden og Coop Midt-Norge fra og med tirsdag kommer til å justere opp igjen prisene på smågodt og andre varer.

Samir Alizadeh hos Rema 1000 på Lund sier det kommer an på konkurrentene når priskrigen avsluttes. Foto: Torgeir Eikeland

De siste ukene har først smågodt, og siden en rekke andre påskerelaterte varer som appelsiner, egg og pølser blitt justert kraftig ned i pris hos mange store kjeder. Dette har fått forbrukere til å juble og hamstre, mens andre har bekymret seg for effekten billig sukkertøy har på folkehelsa.

Nyoppfylt

Fædrelandsvennen tok påskeaften en runde hos noen av de store kjedene for å sjekke trøkket og prisnivået. Etter to dagers påskestillhet var det hos Rema 1000 på Lund lite som tydet på at freden skulle gjenoppstå tredje dag.

Foran den nyoppfylte smågodthylla fant vi søskenparet Selma (7) og Eirik Gladhaug (11) entusiastisk hamstrende.

— Fjorten kroner for denne posen! Sjukt billig. Du får latterlig mye for lite penger, slo storebror Eirik fast. På veggen hang oppslagene som forteller at hver kunde kan kjøpe maksimalt to kilo av smågodtet som ligger i underkant av tre kroner hektoen.

Tynt med digg

— Først handlet jo folk fem kilo i slengen, så det ble veldig mye jobb med å fylle opp igjen. Jeg ser at vi har fått mange nye kunder, og det er mange andre varer enn smågodt som er billige, sier butikkansvarlig Samir Alizadeh.

Fortsatt billig smågodt hos Coop Extra Foto: Torgeir Eikeland

Over gata hos Coop Extra fant Fædrelandsvennen også lave priser på smågodt, appelsiner og annet. Men for godteri hadde det nå begynt å bli temmelig tomt i hyllene, og det var ikke like lett å finne noen som kunne uttale seg om prisplanene framover. Etter hvert nådde vi Kay Arne Nedrejord som er regiondirektør hos Coop Sørvest.— Kjenner jeg konkurrentene og oss selv rett vil nok prisene være tilbake på det normale rett over påske. Det er ikke vi som bestemmer dette, men ledelsen sentralt, sier Nedrejord.

Fred hos Kiwi

Hos Kiwi var godtehyllene tomme og prisene normale. Foto: Torgeir Eikeland

Den tredje butikken Fædrelandsvennen besøkte var Kiwi på Lund. Her var det svært få som handlet smågodt. Det henger trolig sammen med at det var svært lite igjen av det, og ikke minst at prisen var justert opp igjen til 139 kroner kiloen.Det gjenstår å se om de andre kjedene følger etter Kiwi og avblåser priskrigen når påska er slutt.

Kommunikasjonsdirektør Mette Fossum Beyer hos Rema 1000 Norge hadde det meget travelt påskeaften. Hun rakk imidlertid å sende en sms til Fædrelandsvennen hvor det sto:

«Vi har ingen kommentarer utover at vi alltid skal ha de laveste prisene».