Jannike Amalie Sveinsdatter Arnesen Foto: Kjartan Bjelland
Trond Blattmann håper staten anker dommen, og legger til at mange er sinte, opprørte og overrasket etter dommen som delvis gir Anders Behring Breivik medhold i sitt søksmål mot staten. Foto: Kristian Hole
Åse Louise Inntjore Egge

Det skriver Åse Louise Inntjore Egge fra Grimstad på Facebook. Hun overlevde massakren på Utøya.

— Mange er sinte, opprørte og overrasket i dag, det er jeg også, skriver Trond Blattmann som mistet sønnen Torjus på Utøya, og som har ledet den nasjonale støttegruppa etter 22. juli.

Medhold

De strenge restriksjonene Anders Behring Breivik er underlagt i fengselet, er umenneskelige og nedverdigende. Det mener altså Oslo tingrett som onsdag ga Behring Breivik medhold på det vesentligste av saken han anla mot staten.

LES OGSÅ: Støttegruppa skuffet over dommen

Retten har lagt vekt på isolasjonens varighet og mangelfulle begrunnelse, begrensede klagemuligheter, samt at det er gjort for lite for å avverge isolasjonsskader.

Uendelig stolt

Åse Louise Inntjore Egge

Åse Louise Inntjore Egge fra Grimstad skrive på Facebook at hun tror på Breivik når han sier at han lider under isolasjonen og ikke får kommunisere med andre, at hans psykiske helsetilstand ikke tas tilstrekkelig hensyn til.— Men, Breivik, tro du på meg når jeg sier at jeg også har lidd under isolasjon.

Tro på meg når jeg sier at på grunn av angsten du alene har påført meg, har jeg sittet isolert hjemme.

Tro på meg når jeg sier at jeg har lidd fordi du har avskåret meg, og mange andre, kontakt med mine venner. Fordi du drepte dem. Tro du på meg når jeg sier at jeg har kjempet hardt for at min psykiske helsetilstand skal tas hensyn til.

Tro på meg når jeg sier at, på grunn av deg, har jeg og mange andre lidd. Mye.

Tro på meg når jeg sier at jeg er uendelig stolt av å bo i et land som til og med gir jævler som deg en rettferdig rettergang.

Men unnskyld meg for at jeg gir så totalt faen i hvor mye du lider og kommer til å lide i fremtiden. Jeg håper du aldri får se et annet menneske noen gang igjen, skriver hun på Facebook, et innlegg som torsdag var delt over 1600 ganger.

— Det er kanskje politisk ukorrekt å si, sier Åse Louise Inntjore Egge til Fædrelandsvennen.

— Men det var det jeg følte, sier hun.

Forbannet

Jannike Amalie Sveinsdatter Arnesen Foto: Kjartan Bjelland

Kristiansand Arbeiderpartis Jannike Amalie Sveinsdatter Arnesen som overlevde massakren på Utøya, viser på Facebook til Dagbladets Marie Simonsen, som hun mener skriver godt om rettsikkerhet og menneskerettigheter.— Selv er jeg forbanna. Punktum, skriver hun.

Håper staten anker

Trond Blattmann påpeker på Facebook at det er viktig å opprettholde rettsstatens prinsipper, også når det gjelder massemorderen.

Men han håper Staten anker saken inn for lagmannsretten.

— Vektlegging av sikkerhetsaspektet må veie tungt i denne saken og jeg mener vurderingene Staten, herunder fengselsvesenet har gjort, er gjort etter grundige vurderinger av nettopp dette aspektet, skriver Blattmann, og legger til at han er glad for at massemorderen ikke fikk medhold i brudd på menneskerettighetskonvensjonens artikkel 8, som gjelder rett til respekt for privatliv og korrespondanse.

Trond Blattmann håper staten anker dommen, og legger til at mange er sinte, opprørte og overrasket etter dommen som delvis gir Anders Behring Breivik medhold i sitt søksmål mot staten. Foto: Kristian Hole

Sint og opprørtEtter at dommen falt, skrev Blattmann videre at mange er sinte, opprørte og overrasket i dag.

— Det er jeg også. Jeg håper derfor at Staten anker dommen slik at vi kan få Lagmannsrettens vurdering av saken.