Fra venstre: Madelen (2),Svenn Langseth, Sebastian (10), Dina (7), Andreas (11) og Didrik (8). Foto: Truls-Einar Strand Johnsen
Una (5) koste seg på konsert sammen med pappa Christian Justnes. Foto: Truls-Einar Strand Johnsen
Benedicte Bodin i rollen som Prinsessa av Herliland Foto: Truls-Einar Strand Johnsen

— Det var veldig gøy. Dette er første gangen vi har vært og sett Kristian And, men vi har sett han litt på film. Særlig fyrverkeriet på slutten var kult, sier Dina (7) og Andreas (11).

Una (5) koste seg på konsert sammen med pappa Christian Justnes. Foto: Truls-Einar Strand Johnsen

De har nettopp sett årets første livekonsert med Kristian And og gjengen i Herliland. Dette er tiende året med Kristian And i Dyreparken og som gave til fansen på jubileumet har de invitert fansen til rockekonsert med de største hitene fra tidligere års show. To andre som var til stede på premierkvelden var Christian Justnes og datteren Una (5). Hun også syns at fyrverkeriet etter konserten var et høydepunkt.— Det var et veldig gjennomført og artig show. Både for barna og de voksne, sier Christian.

Fra venstre: Madelen (2),Svenn Langseth, Sebastian (10), Dina (7), Andreas (11) og Didrik (8). Foto: Truls-Einar Strand Johnsen

Liker kontrastene

Espen Gjrotheim var tilbake i rollen som Kristian And. Han har vært med fra starten, med noen avbrekk. Årets livekonsert med de største hittene fra tidligere show markerer det tiende året med Kristian And i Dyreparken.

— Det er en gave til fansen som har fulgt oss i alle år. De kan alle sangene og dette var kjempegøy, sier Gjrotheiim.

I juli var Grjotheim tilbake i rollen som Jesus i Nasareeren. Drøye to uker senere står han på scenen som Kristian And. Kontrastene er store, og det er sånn Grjotheim liker det.

— Jeg liker å utfordre meg i mange forskjellige typer roller. Jeg vil ikke havne i noen bås som den eller den typen skuespiller. Jeg var med da Kristian And begynte og rollen har blitt en del av meg. Det er en deilig ting å kunne drive med på sommeren, sier han.

- Vil gi barna et rockeshow

På scenen har skuespillerne i år med seg profesjonelle livemusikere. Sammen serverer de publikum musikalske høydepunkter og humor for både barn og voksne.

— Det er fint å kunne fjase og tulle på scenen. Samtidig ønsker vi å gi ungene noe som er gjeommført skikkelig. Vi har noen av Norges beste musikere med oss, så selv om ungene skjønner at det er tull så vil vi gi dem følelsen av å være på en skikkelig rockekonsert, forteller Gjrotheiim.

Benedicte Bodin i rollen som Prinsessa av Herliland Foto: Truls-Einar Strand Johnsen

Koreograf Kiersten Kauffman har regissert årets show sammen med Jostein Kirkeby-Garstad. Hun har også vært med fra starten av Kristian And og er godt fornøyd med mandagens premiere.— Helt klart. Vi har snakket lenge om å ha livekonsert med sangene fra showene vi har hatt tidligere. Foreldre forteller oss at ungene ikke hører på annet, men det voksne liker det også. Vi har prøvd å skape et show der humoren har flere lag, slik at både foreldre og barn kan få noe ut av det. Det er en balansegang med to forskjellige målgrupper, men tilbakemeldingene er at vi har truffet, sier Kauffman.

Håper på mer Kristian And

Årets konsept med livekonsert blir sannsynligvis et engangstilfelle, men Kauffman håper at Kristian And-showet vil fortsette også i framtiden.

— Det kommer jo an på hva Dyreparken ser for seg videre, men vi håper at det vi har skapt her får fortsette også i framtiden. Årets konsept er en slags gave til fansen etter ti år med show, så det er i utgangspunktet ikke aktuelt at det blir flere år med det, sier Kauffman.