Drama

Norge 2015

Regi: Joachim Trier

Manus: Eskil Vogt, Joachim Trier

Skuespillere: Isabelle Huppert, Gabriel Byrne, Jesse Eisenberg, Amy Ryan, Rachel Brosnahab, David Strathairn, Devin Druid

12 år

Tre år etter fotografen Isabelle Reeds (Isabelle Huppert) død, må enkemannen Gene (Gabriel Byrne) fortelle sin yngste sønn at det var selvmord. Han ber sin eldste sønn Jonah (Jesse Eisenberg) om å komme hjem for å hjelpe. Jonah har imidlertid sine egne problemer.

«Louder Than Bombs» deltok i hovedkonkurransen på filmfestivalen i Cannes som første norske film på 36 år, og fikk en blandet mottakelse. Jeg sitter også igjen med litt blandede følelser.

Jeg elsket Eskil Vogts (manus) film «Blind» som var både original, interessant og vellaget, og som løftet norsk film uten å kopiere andre. Trier har så langt også laget interessante filmer som «Oslo 31. august». Denne filmen føles derimot som en kopi av en amerikansk film jeg har sett før — opptil flere ganger.

Det mest fascinerende med «Louder Than Bombs» er at vi får se konsekvensene av morens død fra både ektemannens, og de to sønnenes, synspunkt. Filmen handler også om å takle helt vanlige utfordringer i livet, som å være tenåring, litt rar og forelsket for første gang.

Jeg liker godt tittelen og betydningen av den , men de klarer ikke helt å formidle den fulle eksplosiviteten som skal ligge under overflaten, og derfor klarer den heller ikke å gripe ordentlig tak i meg.