Action/eventyr

Australia 2015

Aldersgrense: 15 år

”Mad Max: Fury Road” er den fjerde i rekken om Max Rockatansky og hans kamp for å overleve i en postapokalyptisk verden hvor stort sett alle er ute etter ham. Forrige film ”Mad Max: Beyond Thunderdome” fra 1985 med Mel Gibson i hovedrollen, er den mest kjente til nå, men regissør og manusforfatter George Miller leverer så det suser nok en gang.

Plaget av fortiden, og alle han ikke klarte å redde, vandrer Max (Tom Hardy) alene mens han glir inn og ut av virkeligheten drevet av kun ett instinkt — å overleve. Han blir fanget av en gruppe som kaller seg War Boys som styres av Immortan Joe (Hugh Keays-Byrne) som tyranniserer alle rundt seg.

Immortan Joes beste kriger, Furiosa (Charlize Theron), vender seg mot ham og stikker av med hans mest dyrebare skatter, hans koner. Jakten er i gang, og plutselig havner Max i en situasjon hvor han kjemper for noe annet, og noen andre enn seg selv igjen.

Det er lenge siden jeg har sett en så gjennomført produksjon i alle ledd , fra konsept til visuelt uttrykk, lyd, lys, foto, regi, manus, skuespill, kostymer og så videre.

For action-elskere er dette faktisk som om julekvelden, toppen av kaka og alt annet som er digg, smeltet sammen til en stor og velsmakende godbit. Og når alt er spist opp, vildu bare ha mer.