Hvem er landets beste mannlige vokalist? Det går godt an å påstå at det er Petter Carlsen fra Alta. Hans fantastiske stemme kan uten problemer sammenlignes og vurderes opp mot Thom Yorke i Radiohead.

Petter Carlsen sitt tredje album er fylt av symfonisk pop på grensen mot progrock. Det betyr at du må lytte noen ganger før det hele sitter. Og det gjør det etter hvert. Det rolige og fine tittelkuttet er et høydepunkt der Carlsen vever seg inn i en romantisk og kjærlig atmosfære, men med noen mørke skyer i bakteppet. Den store forelskelsen varer ikke evig, det fins alltid noen truende sirener der bak et sted.

Låten «You Begin Where Everything Ends» er et annet høydepunkt, om enn på en helt annen måte. Dette er prangende, bombastisk og hardtslående og skikkelig forførende. De seks andre låtene er også verdt å sjekke ut og ta med seg inn i den melankolske høsten. For selv om Petter Carlsen tar et steg videre her og ikke leverer så mange umiddelbare poplåter som før, så er melankolien i låtene og snerten i stemmen hans høyst tilstedeværende. Noe som preger hele albumet, som kristiansanderen Christer André Cederberg har co-produsert.

PetterCarlsen.jpeg