Prorussiske separatister og ukrainske regjeringsstyrker har blitt enige om en midlertidig våpenhvile som varer fra klokken 9 til 16 fredag, ifølge opprørskilder.

— De er blitt enige om en våpenhvile i området rundt Debaltseve fredag, slik at sivilbefolkningen kan evakueres, bekrefter en tjenestemann i innenriksdepartementet i Kiev.

FN ba denne uka innstendig om en slik våpenhvile av hensyn til de sivile som er fanget i kryssilden. Ønsket innfris samme dag som Tysklands statsminister Angela Merkel og Frankrikes president Francios Hollande reiser til Moskva med et nytt fredsforslag i bagasjen.

De fleste av Debaltseves rundt 25.000 innbyggere har alt flyktet fra kampene, men Amnesty International sa tidligere i uka at 7.000 fortsatt var igjen.

Fredag morgen var tomme passasjerbusser samlet på hver sin side av Debaltseve, som ligger ved frontlinjen i fylket Donetsk og er et viktig jernbaneknutepunkt. Separatistene har i dagevis hamret løs på byen med tungt artilleriskyts. Men forsøkene på å erobre hærens stillinger ved Debaltseve, har foreløpig ikke lyktes. (©NTB)