Kroppene våre er designet for bevegelse. Men år med forfall, taco og tasting har gjort oss godt vant. For de aller fleste er trening og fysisk fostring ikke lystbetont. (Det er en grunn til at vi har funnet opp heis, rulletrapp og fjernkontroll!)

Så derfor; det som er vanskelig er ikke det å fullføre. Det som er henimot umulig, er å komme i gang. Men det er nå en gang slik at alle reiser starter med det første steget.

Slik kommer du i gang:

Finn lysten!

Trening skal være lystbetont. Men ytre motivasjon fungerer også. Det viktigste er at du sparker deg selv bak.

Belønning og straff

Lag et skjema, kryss av for hver treningsøkt. I enden ligger det en belønning, for eksempel en kinotur eller en reise.

Planlegg

Legg fram treningstøyet kvelden før. Still inn alarmen på mobilen. Gjør en avtale med deg selv eller andre.

Spis deg energisk

Spis lett, drikk vann. Ingen klarer å løpe etter en romersk matorgie. Kjøtt er tungt fordøyelig. Prioriter salat, fisk eller kylling.

Kjøp deg en treningspartner

Flere steder tilbys det personlige trenere. Kjøp deg noen timer i slengen, slik at du har en avtale som tvinger deg opp og ut.

Finn en venn

Gjør avtaler med en jevnbyrdig venn. Det er lettere å komme seg ut hvis du vet at han (eller hun) står og venter på deg borte i lysløypa.

Meld deg på et løp – og skryt!

Stryk beskjedenheten! Sett deg et mål, for eksempel å melde deg på TriQuart, og la verden få vite det. Temaet blir garantert en snakkis i lunsjen eller der hjemme.

Variasjon

Tren variert! Svømming, sykling, løping, styrke … Da blir treningsprogrammet mer morsomt. De fleste går lei hvis de skal jogge fem ganger i uka.

Les også: