– Faren for brann er omtrent fem ganger mindre i våre biler enn i en gjennomsnittlig bensinbil, sa Musk under New York Times' DealBook-konferanse i New York denne uken, gjengitt i Automotive News.

Spekulasjonene om en tilbakekalling av den lekre elbilen – bestselger i Norge i september – kommer etter at National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) har tatt kontakt med lokale myndigheter etter at en Tesla Model S tok fyr i Smyrna, Tennessee, 6. november.

Tidligere i høst har en Tesla Model S begynt å brenne etter et uhell i delstaten Washington i USA, mens en annen tok fyr i Merida, Mexico.

NHTSA fant ingen ting ved brannen i Washington som tydet på at Tesla Model S ikke møter landets sikkerhetsstandarder. Men byrået uttalte at de også var kjent med brannen i Mexico, og ville følge med på eventuelle nye episoder. NHTSA har tidligere gitt Tesla Model S topp karakter i sine sikkerhetstester.Ifølge Bloomberg er Elon Musk fast bestemt på at det ikke vil bli nødvendig å tilbakekalle bilene for å forbedre brannsikkerheten.

– Det vil definitivt ikke bli noen tilbakekallelse, sa han ifølge Bloomberg under New York Times-konferansen.

Tesla Model S selges i Nord-Amerika og Europa. Tidlig i 2014 starter eksporten til Kina.

Produksjonen inneværende år antas å lande rundt 21.500 biler.

En Tesla-SUV er ventet neste år, før en mindre og rimelige familiebil entrer manesjen. Elon Musks ambisjon er en årsproduksjon av Tesla-biler på en halv million.