Avtalen binder verdens beste kvinnelige skiløper til forbundet fram til etter VM i Falun i 2015. Petter Northug skrev fireårsavtale med skiforbundet sist sesong.

– Dette gir trygghet og forutsigbarhet, sa langrennssjef i Norges Skiforbund, Åge Skinstad, til NTB.

Bjørgen viste voldsom form og kapasitet da hun vant rulleskirennet over 10 kilometer i Karidalen. Der er det laget en 3,3 kilometer lang trasé i et anlegg som eies av Østre Toten Skilag. Bjørgen vant som hun ville og var omtrent minuttet foran Therese Johaug som spurtslo Marthe Kristoffersen i kampen om 2.-plassen.

– Løypa er tegnet av Hermod Bjørkestøl og høstet stor anerkjennelse av løperne, sa Skinstad.

I klassen for menn ble det et spurtoppgjør mellom Sjur Røthe, Martin Johnsrud Sundby og Anders Gløersen. Røthe vant med en tidel, mens Gløersen var 1,5 sekunder bak. Ola Vigen Hattestad kom 26 sekunder bak vinneren på en 4.-plass. Hattestad kom i mål rett foran Tord Asle Gjerdalen. (NTB)