John Carew var sentral i vinnermålet da Aston Villa slo Everton 1-0. Carew headet ballen ned til Ashley Young, som igjen fôret backen Luke Young. Kun ni minutter var spilt da forsvarsspilleren plasserte ballen vakkert i lengste hjørne fra 15 meter.

Luke Youngs scoring etter ni minutter ble også det eneste på Villa Park søndag.

— Dette var en stor seier for oss, sier Luke Young, og får støtte av Stilian Petrov.

- Vi har hatt en veldig skuffende uke bak oss, og det var viktig å slå tilbake. Vi forsvarte oss bra i dag og vant fortjent, sier Petrov.

Everton-manager David Moyes var frustrert etter kampen.

- Jeg kan ikke tro at vi tapte denne kampen. Jeg følte vi hadde kampen i vårt spor fra første til siste spark, men Villa forsvarte seg godt, sier han.

Everton og Steven Pienaar forsøkte å svare tidlig, men tverrliggeren sto i veien for sørafrikaneren. Leighton Baines fant Pienaar, som sendte avgårde et godt skudd fra hjørnet av sekstenmeteren, men dessverre for bortelaget gikk ballen tverrligger og ut helt oppe ved vinkelen.

Både Marouane Fellaini og Mikel Arteta fikk også muligheten, men Brad Friedel stoppet Everton.

Sjansesløseri

I andre omgang kunne John Carew funnet nettmaskene allerede tre minutter ut i omgangen, men headingen gikk noen meter til side for mål.

En time ut i kampen fikk begge lagene flere muligheter foran mål.

Først satte Carew fart forbi Sylvain Distin og avsluttet mot mål. Tim Howard ga retur, og reddet igjen Ashley Youngs forsøk. Solid keeeperspill av amerikaneren.

Like etter fikk Everton muligheten. Fellaini fant Louis Saha som avsluttet mot lengste stolpe, men Brad Friedel ville ikke være dårligere enn kollegaen på motsatt side, og vartet opp med en flott redning.

Etter 63 minutter slo Arteta et millimeterpresist frispark mot Jack Rodwell, som stusset ballen like til side for mål – og Everton var svært nær en utligning.

Drøye kvarteret før slutt fikk hjemmelaget en gedigen mulighet til å doble ledelsen. Ashley Young fikk avsluttet fra skrått hold, men Howard var med på avslutningen. Returen havnet rett i beina på Marc Albrighton, men unggutten fikk ikke stokket beina skikkelig og satte ballen høyt over mål.

Carew med smerter

På overtid fikk gjestene to gedigne muligheter til å redde med seg ett poeng. Arteta kom ned mot dødlinjen og la ballen på skrå ut til Saha, som skjøt mot mål fra 14 meter. Richard Dunne fikk imidlertid avverget med låret i siste liten.

Fem minutter på overtid var nok en gang Saha på farten. Franskmannen avsluttet presist mot nærmeste hjørne, men Brad Friedel var med på notene og fikk avverget.

- De satte oss virkelig under press de siste 10-15 minuttene, men vi kjempet godt og fikk seieren vår, sier Luke Young.

Dermed tok Aston Villa en ny trepoenger på eget gress, i en kamp som bølget frem og tilbake. Begge lagene hadde gode muligheter til å lage flere mål, men det var bare Aston Villas Luke Young som klarte å omsette i tellende resultat.

Everton har nå fått sin tyngste ligastart på mer enn ti år. Bare ett poeng har David Moyes' mannskap skrapt sammen på tre kamper.

Bare Stoke og West Ham har færre poeng. Carew ble byttet ut etter 68 minutters spill. Det kunne se ut som om Lørenskog-gutten hadde smerter da han gikk av banen.

Neste oppgave for Carew er to EM-kvalifiseringskamper for Norge. Island venter i Reykjavik fredag, mens Portugal kommer til Oslo fire dager senere.