Ronny Deila valgte å ta med to debutanter i startoppstillingen mot Aberdeen. Både den bulgarske vingen Alexandar Tonev og den serbiske spissen Stefan Scepovic ble sendt ut på banen fra start. Den svenske spissen John Guidetti kom inn i annen omgang, og viste gode tendenser.

Tidlig scoring

Det skotske laget tok tre viktige poeng hjemme i Glasgow. Det unge talentet Jason Denayer sendte Celtic i føringen allerede etter seks minutter da en heading fra Virgil van Dijk traff 19-åringen.

Like etter pause scoret den engelske vingen Kris Commons, og det skulle vise seg å bli en avgjørende scoring for vertene. For etter 60 minutter reduserte den tidligere Blackburn-spilleren David Goodwillie for gjestene. Det ga kampen spenning, men Ronny Deilas mannskap holdt unna og hadde muligheter til å øke ledelsen på overganger på tampen av kampen.

– Vi burde drept kampen mye raskere enn hva vi gjorde, men jeg synes det var perioder i første omgang der vi spilte på et veldig høyt nivå, sa Deila etter kampen.

Johansen fra start

Den norske landslagsspilleren Stefan Johansen spilte hele kampen på Celtics midtbane, mens Jo Inge Berget ikke var på benken mot Aberdeen.

Etter lørdagens seier har Celtic ti poeng på de første fem kampene. Tre seire, en uavgjort og ett tap står de skotske seriemesterne med. (©NTB) (©NTB)