Les også:

De norske håndballgutta må tåle litt pepper etter å ha slitt med å slå puljejumbo Brasil, men det blir som en mild bris mot hva det svenske laget opplever etter tidenes Svensk kjempesmell i VM

«Et svensk landslag uten energi, vilje og offensiv skikkelighet gikk på den verste floppen noensinne», skriver Aftonbladet som etterlyser ledertyper og fastslår at det ikke er akseptabelt å falle sammen mot Argentina.

Sverige tapte 22-27 etter en slett kamp der hele 15 forskjellige spillere fikk sjansen til å bidra underveis. Omtrent ingen gjorde det.

Mimrer

Kommentator Stefan Alfelt minner om en tiden da det krydde av lederskikkelser i det svenske landslaget: Per Carlén, Magnus Wislander, Ola Lindgren, Staffan Olsson, Magnus Andersson, Ljubomir Vranjes og Stefan Lövgren. Mot søramerikanerne var det ingen.

Nå er Olsson og Lindgren landslagssjefer, men de slipper unna kritikken.

«Når et lag faller så totalt sammen, ligger ansvaret på spillerne utpå banen» , mener Aftonbladet.

Tung vei

Sverige var allerede før kampen sikret avansement til hovedrunden, men taper laget mot Polen torsdag kveld blir det ingen poeng å ta med seg videre – hvis Argentina slår bunnlaget Chile. Og det gjør de nok. Dermed kan den svenske drømmen om medalje på hjemmebane fort ryke.

— Med den trekningen de har fått kan Sverige nesten ikke unngå å gå til semifinalen, sa Norges trener Robert Hedin før VM. Nå er det likevel blitt mulig.

Men de svenske spillerne får i svært liten grad med seg hva som skrives om dem. Halvparten leser ikke aviser og nett i det hele tatt, mens den andre halvparten gjør det i svært begrenset grad.

- Jeg har best følelse når jeg ikke leser media, sier Oscar Carlén.

Hadde han smuglest før kampen mot Argentina?