Arsenal-manager Arsene Wenger har kalt UEFAs avgjørelse om å sikte spissen Eduardo for filming "en skam". Det skriver Sky Sports.

Arsenal-spissen så ut til å lure dommeren da London-laget fikk straffe mot Celtic i mesterligakvalifiseringen onsdag. TV-bildene viser at straffen var tvilsom og at det er uklart om Celtic-keeper Artur Boruc i det hele tatt var borti den brasiliansk-kroatiske Arsenal-spissen.

UEFA har sett på TV-bildene og har nå siktet Eduardo for å prøve å lure dommeren. Dette gjør Arsene Wenger rasende. Han sier at det europeiske fotballforbundet nå har satt seg selv i en meget farlig situasjon.

LES OGSÅ: Krever Arsenal-spiller utestengt

— Ikke akseptabelt

- Dette er en total skam og ikke akseptabelt. Vi kommer ikke til å akseptere måten UEFA har behandlet denne saken på. Etter å ha sett TV-bildene er det ingenting som er avklart. De sier at en spiller er en juksemaker, og det er ikke akseptabelt, sier Wenger til Sky Sports News.

— Tidligere har ting skjedd hvor UEFA og FIFA ikke har foretatt seg noen ting. Jeg mener at dette må være den første gangen i fotball at en situasjon som har blitt vurdert av dommeren ikke blir akseptert av de styrende organisasjonene, mener han.

— Dette betyr at alle avgjørelser en dommer har tatt, nå kan bli forandret. De har åpnet en meget farlig dør med denne avgjørelsen, sier Wenger.

--- * KAMPANJETILBUD! Se alle eliteseriens kamper LIVE resten av sesongen for bare 199 kroner! Kjøp LIVE-tilgang HER!

(kampanjen varer til 1. september)

--- ## - Ikke med vilje

Franskmannen innrømmer at straffesituasjonen var vanskelig, men Wenger, som er kjent for å forsvare sine spillere offentlig, fastholder sin frustrasjon overfor UEFA.

— Jeg skal være den første til å innrømme at det ikke ser ut som noe klart straffespark. Men det er noe annet å si at han har lagt seg ned med vilje. Jeg ønsker lykke til med å bevise det etter å ha sett TV-bildene igjen.

Wenger sier at man må forstå Eduardo, som ble alvorlig skadet etter en horribel takling fra Birminghams Martin Taylor i 2008. - Man må forstå en spiller som Eduardo, som har kommet tilbake fra en slik skade, at han kan falle på den måten. Jeg vil ikke kritisere ham for å prøve å unngå keeperen etter å ha sett foten hans den gangen, sier Arsene Wenger.