To ganger i løpet av de første 20 minuttene klarte Brian Deanes menn å rote det til defensivt. Maic Sema og Christian Gytkjær straffet gjestene knallhardt. Og ordnet tidlig et godt utgangspunkt for Haugesunds annen seier for året.

13 minutter var spilt da keeper Duwayne Kerr var ute og rotet på et innlegg. Daniel Bambergs skudd gikk til Sema, som satte inn 1-0.

STORSEIER: Det løsnet for Haugesund på hjemmebane.

Kort etter var det en forsvarsglipp som kostet dyrt for Sarpsborg. Martin Thømt Jensen fikk en vanskelig pasning og nølte for lenge. Gytkjær viste våkenhet en måljeger verdig, snappet ballen og vippet den elegant over Kerr.

Forsvarskatastrofe

Som om ikke det var nok — like før pause ble kampen punktert etter en corner. Sema slo inn, og Geir Ludvig Fevang stupheadet inn 3-0 ved første stolpe.

Og Sema var ikke ferdig med å plukke målpoeng i første omgang. Sarpsborg-forsvaret var igjen i oppløsning da den svenske midtbanemannen kunne heade inn 4-0 fra bakre stolpe like før kampuret på Haugesund stadion viste 68 minutter.

Før det hadde FKH også vasket fram flere store sjanser til å gjøre resultatet ennå penere. Også mot tampen var vertene best uten å score flere mål.

Seieren var sesongens første foran eget publikum. Den andre trepoengeren kom mot Brann i Bergen i 6. serierunde.