Etter det Romsdals Budstikke forstår vurderer Ole Gunnar Solskjær å ta med en eller flere Molde-spillere dersom han blir ny manager i Cardiff. Solskjær er lovet stor handlefrihet av eier Vincent Tan i januarvinduet. Flere av de aktuelle spillerne på lista skal være norske.

Ole Gunnar Solskjær hentet Mats Møller Dæhli (18) til Molde fra Manchester United i sommer. Han signerte en to og et halvt år lang kontrakt med MFK, men nå kan han komme til å følge sjefen til Wales.

Etter det Romsdals Budstikke erfarer skal Solskjær også vurdere å tilby keeper Ørjan Håskjold Nyland (23) kontrakt i sin nye klubb. Nyland signerte nylig en femårsavtale med Molde.

I likhet med Møller Dæhli har Nyland lav internasjonal prislapp, og samtidig et så stort potensial at det kan bli flere lønnsomme salg seinere i karrieren.

Ørjan Nyland skal være ønsket i Cardiff. Foto: Erik Birkeland

Flere titalls millioner

De to landslagsspillerne kan i tilfelle bli svært lukrativ butikk for Molde. To slike overganger kan gi klubben flere titalls millioner kroner i nettofortjeneste. Begge spillerne representeres av agent Jim Solbakken som har bistått Ole Gunnar Solskjær, Mark Dempsey og Richard Hartis i forhandlingene med Cardiff.

Jo Inge Berget er en annen Solskjær-favoritt i Molde-laget. Angriperen ønsker seg til en europeisk klubb og har dessuten bare kontrakt fram til sommeren. Han har lenge avvist å forlenge avtalen med Molde.

Det går også rykter om at Magnus Wolff Eikrem kan bli aktuell for Ole Gunnar Solskjærs neste klubb. Den tidligere Manchester United-spilleren er under kontrakt med Heerenveen. Wolff Eikrem ønsket ikke å svare på spørsmål om Ole Gunnar Solskjærs mulige England-retur da han spilte romjulscup i Træffhuset.

Det er ikke kjent hvilken økonomisk kompensasjon Molde Fotballklubb har krav på dersom Solskjær, Dempsey og Hartis forlater Molde et halvt år før kontraktene går ut.