• Hvilket lag tror du vinner i kveld? Stem nederst i artikkelen!

Daily Record har vurdert det de mener blir nøkkelduellene i kveldens Europa League-oppgjør mellom Celtic og Molde.

Vinner Molde i kveld, betyr det at Ole Gunnar Solskjær & Co nærmest er klare for avansement. Samtidig kan det bety at Ronny Deilas Europa League-eventyr stopper i gruppespillet.

Stefan Johansen mot Daniel Berg Hestad, blir en av nøkkelduellene, mener avisen. I sin vurdering av duellen benytter journalisten eiwing Grahame anledningen til å komme med kraftig refs av Celtics norske midtbanestjerne, Stefan Johansen.

CELTIC-STJERNE: Stefan Johansen er normalt en dominant skikkelse i Ronny Deilas Celtic. Foto: Digitalsport

Nordmannen ble kåret til årets spiller av med— og motspillerne i Skottlands øverste fotballdivisjon i fjor, men denne sesongen har han vært en blekere utgave av seg selv.

– Uinspirert og uinteressert

Det får han høre i spaltene til Daily Record.

– Etter en svak sesong som – frem til nå – bare burde gå i glemmeboken, har 24-åringen et akutt behov for en god kamp der han klarer å dominere. Han har sett uinspirert og uinteressert ut denne sesongen, og han trenger å finne sin beste form i kveld, skriver avisen.

Daniel Berg Hestad trekkes frem som en av banens beste spillere i Moldes 3-1-seier på Aker stadion for to uker siden. Kapteinen må stoppes, mener avisen.

– Daniel Berg Hestad, som er 40 år gammel, kunne vært Kieran Tierneys pappa (18 år gammel Celtic-spiller) og han viste definitivt Stefan Johansen hvem som var eldst sist. Han kan ikke få diktere tempo i kampen på samme måte igjen.

Brattbakk: - Enorme forventninger

Harald Martin Brattbakk er mest kjent i Norge for sine prestasjon som RBK-spiller, men fra 1997 til 2000 spilte han for Celtic i Glasgow. Foto: Arkiv

Stefan Johansen har måttet tåle kraftig refs fra både skotsk presse og supportere hele denne sesongen. Etter tapet for Molde ble han kalt Ronny Deilas "gullunge".Tidligere Celtic-spiller og Rosenborg-legende Harald Martin Brattbakk avviser alle antydninger om at Stefan Johansen ikke gir alt på banen.

– Han hadde en kjempebra sesong i fjor og det er naturlig at det går litt opp og ned. Denne sesongen har jo Stefan slitt med litt skadeproblemer og har kanskje hemmet og begrenset ham. Celtic er en stor klubb og det forventes veldig mye, men det er også del av sjarmen; det skal være temperatur og engasjement, sier Harald Martin Brattbakk som spilte 44 kamper i løpet av sin tid i Glasgow-klubben.

– Er det lett for fansen å gjøre Johansen til syndebukk siden han er norsk?

– Sånn vil det alltid være. Det er lettere å skylde på ham enn en av de skotske spiller, som Scott Brown, for eksempel. Jeg vet at Stefan gjør så godt han kan, han må bare lære seg å leve med det — «deal with it», som de sier i Skottland.