Det var da Ulf Karlsson skulle snakke på et møte i en idrettshistorisk forening i Värmland at han kom sine, mildt sagt, oppsiktsvekkende påstander. Karlsson var tidligere sjef for det svenske friidrettslandslaget i en periode hvor de til stadighet tok gull i mesterskap.

Det er den svenske avisen nwt.sesom har snakket med den tidligere idrettssjefen etter hans møte i den historiske foreningen.

På møtet i den historiske foreningen kom han inn på lagidrettenes forhold til doping. Og det var her påstandene om at den største av alle store svenske fotballspillere, Zlatan Ibrahimovic, må ha dopet seg.

— Lagidrettene er i større grad unntatt fra tester enn de individuelle idretter. Zlatan gikk opp 10 kilo med muskler på et halvår i Juventus. Det er umulig å gjøre på så kort tid. Og Albin Ekdal gikk opp åtte kilo i samme klubb. Jeg tror kulturen levde fortsatt i klubben og de hadde en lege som hadde vært utestengt i 22 måneder, sier Ulf Karlsson til nwt.se.

- Høres absurd ut

Den svenske storavisen Expressen har i ettertid tatt en telefon til Ulf Karlsson for å få ham til å utdype. Han moderer litt på uttalelsene, men han står fortsatt fast ved dopingbeskyldningene.

— Det er unaturlig, men jeg tror ikke at han bevisst har forsøkt å dope seg, sier Karlsson til Expressen.

Zlatan Ibrahimovic spilte i Juventus i perioden 2004 til 2006 før han gikk videre til Inter i Milano. Onsdag kveld spilte han kamp sin nye klubb Paris Saint-Germain i Champions League. Derfor er det det svenske fotballforbundet som svarer på påstandene til Ulf Karlsson.

— Det høres helt absurd ut og det er en veldig, veldig alvorlig anklage, sier Niklas Bodell, pressesjef i det svenske fotballforbundet, til Expressen.

Landslagssjef Lasse Richt har vært en som har forsvart Zlatan Ibramovichs valg i mange tilfeller. Han kommer også til unnsetninge denne gangen.

– Man blir helt stum. Det er så mange løse tråder. Jeg trodde at han var et klokt menneske, sier han til Expressen.

Zlatan spilte i går kamp for Paris Saint-Germain mot Manchester City i Champions League. Han ble sentral da også:

Se Zlatans beste mål fra karrieren i Frankrike:

Hør siste episode av Aftenpodden Sport. Der kan du bli med Tjærnås på slåsskamp og høre vurderingen av Zlatan & co. sine sjanser i Champions League-finalespillet: