Erik Røste går løs på sin tredje toårsperiode som president i Norges Skiforbund etter at han tok over for Sverre Seeberg i 2012. Tre nye medlemmer ble valgt inn i styret etter tinget i Trondheim i helgen. Det var tidligere statsråd Rigmor Aasrud, Charles Tøsse og den nyvalgte lederen for alpinkomiteen etter Elling Breivik, Trond Olsen.

Dermed blir styret for de kommende to årene seende slik ut: President Erik Røste, visepresident: Eva Tine Riis-Johannessen, styremedlemmer: Tove Moe Dyrhaug, Toril Skaflestad, Audun Grønvold, Rigmor Aasrud, Charles Tøsse samt følgende komitéledere: Trond Olsen (alpint), Paul Einar borgen (kombinert), Bente-Lill Romøren (hopp), Torbjørn Skogstad (langrenn), Håkon Wibstad (freestyle), Birger Goberg (telemark).

Arvid Wisløff ble valgt inn som varamann.

Gode debatter

– Tusen takk for tilliten. Jeg skal gjøre mitt aller beste for å bringe norsk og internasjonal skisport videre. Jeg ser fram til å jobbe sammen med det nye styret, administrasjonen, kretser, klubber og alle medlemmer i Ski-Norge, sa Røste i en uttalelse etter at valget ble klart.

Røste la ikke skjul på at han var fornøyd med helgens ting. Det har vært gode debatter og vedtak, formidlet han videre etter at tingdelegatene var i ferd med å gå fra hverandre etter en lang og begivenhetsrik kveld.

Han la særlig vekt på at det er vedtatt en ny skireform, der det er ekstra fokus på frafallsproblematikken som også er stor blant ungdom innen skiidrettene, og rekrutteringen. Dette var skitingets aller viktigste sak.

– Nå ser jeg fram til å starte dette arbeidet etter vedtaket som er gjort med den nye reformen, sa Røste.

Går bra

Økonomisk går det meste på skinner for Skiforbundet. I 2015 hadde forbundet en omsetning på 288,3 millioner kroner. Det ga et overskudd på 3,4 millioner.

Det betyr at det ikke bare er på den sportslige siden Ski-Norge har suksess, men også forretningsmessig er forbundet «big business». Forbundet er også godt rustet til å møte framtiden med en egenkapital på 87 millioner kroner.

– Vi styrer hvert år etter et resultat nær null, ettersom målet er at alle inntekter skal anvendes til å opprettholde den omfattende aktiviteten i alle deler av forbundet, i alle våre seks grener og i alle våre 16 skikretser, sa generalsekretær Stein Opsal etter å ha presentert tallene.

Allerede den kommende uken er en ny skisesong på mange måter i gang igjen. Da skal eliteutøverne ha sin første samling for en ny sesong på Sognefjellet med Marit Bjørgen, Therese Johaug og Martin Johnsrud Sundby som forgrunnsfigurer. (©NTB)