Strømsgodset-Start 1-0:

Strømsgodset nærmer seg for alvor seriegull etter nok en seier på hjemmebane. Til tross for en nervøs 1.omgang, hevet serielederen seg etter hvilen og avgjorde kampen til sin fordel gjennom innbytter Peter Kovacs.

Seieren fører Ronny Deilas mannskap opp i en trepoengsledelse når to serierunder gjenstår.

Nervøs åpning

Et forventningsfullt Marienlyst-publikum fikk se noen nervøse åpningsminutter i Drammen, hvor ingen av lagene greide å skape farligheter foran mål. Hjemmelaget virket preget av stundens alvor det første knappe kvarteret, til tross for et marginalt overtak i banespillet.

Kampens første store sjanse kom etter 13.minutter da Stefan Johansen traff Ola Kamara med et presist innlegg. Strømsgodset-spissen headet knallhardt på Oppdal, som slo ballen i tverrliggeren og over. Bare en kjemperedning av den tidligere Brann-keeperen berget Start fra å havne bakpå på Marienlyst.

Bare minutter etterpå var det Adam Larsen Kwarasey i Strømsgodset-målet som måtte ut i full strekk. Espen Børufsen møtte et godt slått innlegg fra Ernest Asante, og sisteskansen ville ikke være noe dårligere enn keeperkollega Oppdal i andre enden. Larsen Kwarasey vartet opp med en klasseredning, og fikk velfortjent applaus fra hjemmepublikummet bak mål.

Jevnspilt midtveis

Kampen tok seg kraftig opp midtveis i 1.omgang, med et knapt overtak til Strømsgodset som likevel ikke spilte seg til de helt klare målsjansene foran Oppdal i Start-målet.

Bortelaget på sin side, var flinke til å holde på ballen på midten og truet stadig gjennom svært livlige Espen Børufsen og Ernest Asante på kantene.

Start hevet seg

Utover i omgangen var det gjestene fra Kristiansand som tok over initiativet i kampen, til hjemmefansens store fortvilelse. Mons Ivar Mjeldes menn spilte seg til flere halvsjanser på faste situasjoner, og Strømsgodset fikk ikke spillet til å flyte.

Muhamed Keita og Abdisalam Ibrahim forsøkte seg på noen soloraid for hjemmelaget, uten tellende resultat. Det samme gjorde Børufsen og Hoff for gjestene, men det ville seg ikke for noen av lagene, og dermed 0-0 og nervøs stemning til hvilen.

Kovacs løftet Godset

Strømsgodset-trener Ronny Deila gjorde grep i pausen, og satte inn Peter Kovacs på topp sammen med Ola Kamara, og hjemmelaget etablerte et umiddelbart trykk på Start i minuttene etter hvilen. Øyvind Storflor forsøkte seg ved et par anledninger, men fortsatt ventet hjemmepublikum på den forløsende scoringen.

Også innbytter Kovacs skapte problemer for Start etter hvilen. Drøye åtte minutter ut i 2.omgang traff et presist innlegg hodet til den høyreiste ungareren, men Oppdal reddet og gjestene fikk klarert. Bare minutter etter, var samme mann frampå igjen på en corner, men denne gangen headet innbytteren like over fra kloss hold.

Paniske minutter for Start, som ble liggende mye lavere i banen det første kvarteret etter hvilen.

Oppildnet av 7000 forventningsfulle tilskuere fortsatte hjemmelaget å pøse på utover i 2.omgang, og var ekstremt nære etter drøye timen spilt. Stefan Johansen satte fart for vertene og sendte i vei et skudd som Oppdal måtte gi retur på. Inne i boksen ventet Peter Kovacs, som fra 5-6 meter heller ikke greide å overliste Start-keeperen. Bare strålende keeperspill holdt gjestene inne i kampen!

Start tilfredse med poeng

Mons Ivar Mjeldes menn så ut til ville mindre og mindre framover i banen etterhvert som klokken tikket i vei på stadionuret på Marienlyst. Sørlendingene virket tilfredse med å forsøke å kontre, men det ble lenge mellom hver gang gjestene yppet seg nevneverdig.

Strømsgodset stanget og stanget, og kvarteret før full tid kunne publikum endelig slippe jubelen løs.

Kovacs matchvinner

Et godt slått hjørnespark traff pannebrasken til innbytter Peter Kovacs, som headet Strømsgodset i ledelsen. 1-0 til vertene, og Marienlyst tok virkelig fyr!

Gjestene fra Kristiansand greide ikke å svare etter scoringen fra Peter Kovacs. I stedet var det hjemmelaget som fortsatte å skape sjanser. Drøye syv minutter før slutt, var innbytter Flamur Kastrati nær ved å doble ledelsen da han driblet av Amin Nouri på vanstrekanten, men skuddet hans skrudde like til siden for mål.

Et fanatisk hjemmepublikum fortsatte å mane laget sitt i angrep til tross for ledelsen, og spillerne responderte. Minuttet før slutt skapte Kovacs igjen trøbbel for Start-forsvaret, og fikk en gedigen trippelsjanse som gjestene på mirakuløst vis fikk klarert unna til slutt. Ungareren traff stolpen fra 2-3 meters hold og fikk selv returen to ganger, men ballen traff oppofrende Start-forsvarere og spratt til slutt ut av fare.

Dermed vant Strømsgodset nok en hjemmekamp og har skaffet seg alle tiders mulighet til å ta gullet med to seriekamper igjen å spille. Drammenserne leder nå med tre poeng på Rosenborg, etter at trønderne tapte mot Molde i går.