Magnus Moan har hatt en trøblete sesong så langt, men i sitt fjerde verdenscuprenn denne vinteren viste han at han fortsatt er å regne med i kombinerttoppen.

For selv om han kun var nummer 36 etter hopprennet i franske Chaux-Neuve, viste Moan bunnsolide takter i langrennet lørdag.

Han kjempet seg forbi løper etter løper, og til slutt spurtslo han landsmann Mikko Kokslien i kampen om tredjeplassen.

— Det er veldig gøy å være tilbake på pallen igjen etter et par måneder med skader og sykdom. Jeg har gjort en god jobb med langrennsdelen i år, og det er godt det svarte litt i dag, sier Moan til adressa.no.

Hopprennet lørdag var han naturlig nok ikke like tilfreds med, men det maktet han altså å rette opp med et mektig langrenn.

Han var best av alle i sporet, og var blant annet over halvannet minutt raskere enn dagens vinner, tyske Eric Frenzel.

— Frenzel er kanskje den som er flinkest til å disponere løpene sine. Han bruker akkurat så mye krefter som han må for å holde unna. Men litt skremt håper jeg han ble, sier en fornøyd Moan, som med dagens tredjeplass inntok pallen for 50. gang i verdenscupen.

— Det er veldig artig, sier han.

Moan var 8,3 sekunder bak Frenzel i mål, mens Fabian Riessle, også han fra Tyskland, ble nummer to. Mikko Kokslien tok fjerdeplassen.

Øvrige norske: Magnus Krog (7.), Jarl Magnus Riiber (13.), Jan Schmid (23.), Jørgen Graabak (24.), Håvard Klemetsen (32.)