Cristiano Ronaldo. Foto: NTB scanpix

Lørdag ble en stor dag både for Cristiano Ronaldo og Lionel Messi, to av verdens desidert beste fotballspillere.Først ut var Real Madrid og Ronaldo. Det ble en enkel 4-0-seier borte mot Eibar, og Cristiano Ronaldo scoret to.

– Vi var konsentrerte og spilte med høy kvalitet. En dag vil vi tape, men vi vil forsøke å holde i gang denne rekken så lenge som mulig, sier Real Madrid-trener Carlo Ancelotti etter lagets niende strake seier.

Scorer i alle kampene

Dermed står portugiseren med vanvittige 20 mål på 11 spilte seriekamper, et helt utrolig snitt. Nå skal det sies at seks av seriemålene er kommet fra straffemerket, men likevel er det høyst imponerende.

Ronaldo har scoret i alle de 11 seriekampene han har spilt i. I Champions League har han scoret tre mål på fire kamper — den eneste kampen han ikke scoret i var hjemme mot Liverpool.

Fortsetter Ronaldo på denne måten kommer han til å slå Lionel Messis bestenotering fra La Liga med 50 seriemål i en sesong. Det skjedde i 2011/12-sesongen da det ble 50 mål på 37 kamper.

Messi forbi Zarra

Lionel Messi. Foto: NTB scanpix

Lørdag kveld spilte Messis Barcelona hjemme mot Sevilla. Barcelona vant 5-1 etter hattrick fra Lionel Messi.Med et elegant frispark tangerte Messi ligarekorden da han satte inn sitt 251. mål etter 21 minutter. Da sto Messi likt med legenden Telmo Zarra, som scoret 251 mål for Athletic Bilbao mellom 1940 og 1955. Zarra spilte 278 kamper.

Messi, som debuterte i 2004, har brukt 289 kamper. Tjue minutter før slutt passerte Messi Zarra. Og noen minutter senere var han oppe i 253 scoringer.

I oktober tangerte Messi en annen rekord. Han satte inn sitt 71. mål i Champions League.

Greaves har rekorden

Flest ligamål i de store seriene har for øvrig Jimmy Greaves. Han scoret 366 mål i engelsk (357) og italiensk (9) fotball. Tyske Gerd Müller scoret 365 mål i Bundesliga.

Cristiano Ronaldo har scoret 281 ligamål, men 84 av disse er kommet i Premier League for Manchester United.

Real Madrid topper tabellen med 30 poeng, to mer enn Barcelona.