henning berg Foto: Olsen Olav

Henning Berg starter i jobben som hovedtrener i Lillestrøm 1. januar neste år. Forløpig har han ikke funnet en assistenttrener.

— Vi jobber med de ulike funksjonene som skal dekkes i klubben, men konkrete navn holder vi for oss selv, sier kommende Lillestrøm-trener Henning Berg til Aftenbladet.no.

Gunnar Halles dager som Viking-assistent er talte. Rogalands Avis erfarer tirsdag at han er ferdig i klubben. Halle sier at han vil komme med en offentliggjøring rundt sin rolle i Viking på onsdag.

Aftenbladet.no får bekreftet fra ulike hold at stor reisevirksomhet gjennom pendlingen fra bostedet i Fjellhamar til Stavanger er en av hovedårsakene til at han ikke vil forlenge kontrakten med siddisene.

- En mann med erfaring

Den ledige assistent-trenerrollen på Åråsen kan bli neste stopp for Halle.

— At han bor i nærheten her har forsåvidt ikke så mye å si. Jeg kjenner Gunnar litt fra før av.

- Det er en mann med bra erfaring, og han er en fin fyr , sier Berg til Aftenbladet.no før han igjen legger til at han ikke kan kommentere konkrete navn Lillestrøm har på blokka.

Halle er helt taus angående den ledige assistentjobben på Åråsen.

— Jeg har sagt tidligere at jeg skal komme med en offentliggjøring om mitt forhold til Viking på onsdag, utover det ønsker jeg ikke å kommentere noen av disse ryktene, sier Halle til Aftenbladet.no.

Berg forsøkte i fjor å hente Halle til assistenttrener-jobben i Lyn, men Halle valgte den gangen å forlenge kontrakten i Viking med ett år.

Før utgangen av september

Daglig leder i Lillestrøm, Frank Grønlund, sier til TV 2 Sporten at klubben ønsker å ha en assistent på plass i løpet av september.

Han vil ikke si om Lillestrøm har vært i kontakt med Halle med tanke på en jobb i klubbens trenerapparat.

— Jeg har hørt ryktene om at Halle er ferdig i Viking, ja. Han er blant annet lei av all reisingen og bor jo her på Lillestrøm.

— Men så lenge han har vært i kontakt med Viking, har vi ikke kommet med en konkret henvendelse. Vi snakker jo imidlertid litt med Halle siden han bor her, sier Grønlund til TV 2 Sporten.

Halle kom til Viking sammen med Uwe Rösler før sesongstart 2007. Han var også tyskerens assistent på Åråsen da de to trente Lillestrøm.

Som spiller vant han seriegull med klubben i 1986 og 1989.