Brasil var storfavoritter før kvartfinalen mot Nederland, men i kveld var det duket for et overraskende resultat i VM. Brasil var klart best før pause, men etter hvilen kom Nederland sterkt tilbake. Et selvmål av Felipe Melo og en heading av Wesley Sneijder sendte de oransje videre til semifinale. Utvisning på Melo i andre omgang gjorde det ekstra tungt for Brasil å komme tilbake i kampen.

— Det var en historisk kvartfinale. Kampene mot Brasil er alltid spesielle, men vi spilte veldig bra. I 1.omgang lå vi alltid et steg bak Brasil, men etter pause arbeidet vi som løver og scoret to mål, sier Mark van Bommel til den nederlandske avisen De Telegraaf .

– I pausen ble vi enige om å gi alt, og det gjorde vi. Vi kjempet for hverandre og satte dem under press, sa Wesley Sneijder.

Gjennombruddspasning

De for kvelden blåkledde fra Sør-Amerika gikk hardt ut mot Nederland, og hadde flere store sjanser til å gå opp i ledelsen i løpet av de første minuttene. Det tok likevel ikke mer enn ni minutter før Brasil kunne slippe jubelen løs.

Felipe Melo stod for VMs kanskje beste gjennombruddspasning da han spilte Robinho gjennom hele det nederlandske forsvaret helt fra midtbanestreken. Alene mot Nederland-keeper Maarten Stekelenburg var Robinho sikker som banken.

(saken fortsetter)

SCORET FØRST: Robinho feirer sitt mål. (Foto: Scanpix)

Etter den tidlige brasilianske ledelsen kom Nederland mer med i kampen, men de største sjansene var det Brasil som stod for resten av omgangen. Etter 25 minutter stod Brasil-forsvareren Juan umarkert i feltet fra seks meter, men avslutningen gikk utrolig nok langt over mål.

Etter halvtimen stod Nederland-keeper Stekelenburg bak kampens beste redning på et skudd fra Kaká fra 20 meter. Det kunne blitt et av VMs beste mål etter fantastisk forarbeid av Robinho.

Alt om VM får du her:

Kalddusjer

Brasil kunne ledet med flere mål til pause, og det burde de også gjort med tanke på hva som ventet i 2.omgang. Kun syv minutter ut i 2.omgang kom en av mange brasilianske kalddusjer.

Et innlegg fra Wesley Sneijder virket å kunne gå rett i klypene til Brasil-keeper Júlio César, men på vei frem til å ta ballen støter han i Felipe Melo, som stusser ballen i eget mål.

SELVMÅL: Felipe Melo (nr.5) stusser ballen i eget mål. (Foto: Scanpix)

Stor keepertabbe fra Brasil-keeperen, og et godt innlegg fra Sneijder.

Etter utligningen våknet Nederland virkelig til live, og tok kontroll over kampen. Halvveis ut i omgangen kom den andre kalddusjen fra Brasil. Nok en gang etter dårlig forsvarsspill på en dødball. Utrolig nok var det 170 cm høye Sneijder som fikk æren av å heade ballen i mål etter en stuss fra Dirk Kuyt.

– Det var mitt første hodemål, og jeg tror ikke det skjer igjen. Men det var gøy. Ballen spratt bare på mitt skallede hode og gikk i mål, sa Inter-stjernen.

FEIRER SNEIJDERS MÅL: Dirk Kuyt og Arjen Robben i heftig jubel. (Foto: Scanpix)

Syndebukken Melo

Etter at Nederland gikk opp i ledelsen startet Brasil et hardt press mot det nederlandske målet, men kun seks minutter etter scoringen kom Brasils tredje kalddusj for kvelden.

Først sparket Felipe Melo ned Arjen Robben, for så å stemple ham i låret like etterpå. Dermed måtte Brasil spille de siste 22 minuttene av omgangen med en mann mindre på banen.

FÅR RØDT: Felipe Melo stemplet Arjen Robben. (Foto: Scanpix)

I minuttene etter det røde kortet kokte det over for Brasil flere ganger, spesielt mot nevnte Robben.

Brasil trykket hardt på mot slutten av kampen, men Nederland klarte å ri av stormen til en av VMs største overraskelser.

– Etter 20 minutter var vi heldig som lå under med bare ett mål, men etter pause viste vi hvor gode vi er, sa landslagssjef Bert van Marwijk.

Tungt for Melo

Felipe Melo var langt nede etter fiaskokvelden mot Nederland.

– Det tyngste øyeblikket i mitt liv, sa Brasil-spilleren.

– Vi vant ikke. Dette var mitt første tap med Brasil. Og det er en tøff smell ettersom vi ledet og hadde sjanser til å øke til 2-0. Vi klarte ikke å levere slik vi hadde håpet. Vi hadde alle lyst å bli verdensmestere, sa Melo.

Han spiller til daglig i Juventus. Melo var også involvert da Robinho ga Brasil ledelsen.

– Jeg trenger ikke å beklage, for vi er en samlet gruppe om dette. Jeg tar min del av skylden, slik de andre spillerne også må gjøre, sa Melo.

NEDERLAND SEIRET: Robin van Persie kan feire etter kvartfinalen mot Brasil. (Foto: Scanpix)