Kritisk. — Det er egentlig ikke min jobb å gi råd til proffspillerne, men for meg virker det som om Henrik er usikker på hva han vil. - Han er et "jättetalent", men man må også ha talent til å vite hva man vil med talentet. Jeg sa i fjorfjor at Henrik kunne vinne på touren, men det er viktig at man også prøver nye veier, sier Sundberg. Svensken er for eksempel kritisk til at Bjørnstad bruker en kamerat som caddie og ikke en profesjonell medhjelper.- Bagbærer og kompis er ingen bra kombinasjon. En god caddie kan spare en spiller for fire-fem slag på en turnering.- Har du tatt opp dette med Henrik?- Jeg tok det opp med hans bror Marius (tidligere landslagsspiller) etter Scandinvian Masters i fjor. Jeg har også sagt at min dør står åpen, sier Sundberg, som mener Henrik ikke har vilje til å trene så hardt som han bør for å få bort de tekniske svakhetene han har i svingen.Bjørnstad ble i fjor nummer 111 på touren - bare fire plasser unna å ryke ut. - Det undret meg at Bjørnstad ikke var på deltagerlisten da touren startet i år. I dag er det så tøft at man må spille inn 140-180 000 euro for å beholde kortet. Tiden er forbi da man kunne leve på talentet.

Tror på seg selv

— Fremtidens golfspiller er han som tenker helhet, fysisk og mentalt og søker seg til de beste miljøene, sier Sundberg, som også skjønner at Bjørnstad kan ha det tøft som enslig nordmann på Europa-touren.- Han får all fokus på seg. Fra Sverige er det 18 mann som deltar. Henrik Bjørnstad lytter til uttalelsene fra Pär Sundberg, men er langt unna å bli omvendt.- Han får si hva han vil. Grunnen til at jeg ikke spiller bra nå, er at jeg ikke har noen god "feeling" på banen. Hadde jeg startet sesongen godt, ville jeg bitt genierklært. - Hva med å skaffe profesjonell caddie?- Jeg har reist rundt i verden 250 dager i året siden jeg var 16 år. Det hadde jeg ikke orket uten å ha en kamerat med meg. At man sparer fire-fem slag på en caddie, er sånt Sundberg har lest i bøker. - Tekniske svakheter?- Hvem har ikke det? Slå å TV'n, så ser du all verdens rare svinger. Skulle jeg forandret sving hver gang det går dårlig, ville jeg vært på villspor. Det er 30 psykologer og ti golftrenere som mener de vet hva jeg bør gjøre, sier Henrik Bjørnstad.Som gjør som han selv mener er best.

<b>På villspor. </b>Henrik Bjørnstad har hatt en svak sesongstart, men mener det er veldig lite som skal til før trenden snur seg.