Orban vil tilsynelatende hindre at flyktninger og asylsøkere finner veien rundt Ungarns grensegjerder gjennom nabolandene.

Da piggtrådgjerdet ble bygget i sommer, var hensikten å tvinge migrantene ut igjen av Europa, ikke å lede dem inn på andre veier til Tyskland, sier Orban til ungarsk TV.

Den ungarske statsministeren har bedt europeiske ledere om å endre innvandringspolitikken for å unngå en politisk krise og en trussel mot demokratiet. Europeiske ledere har ikke mandat til å la flere hundre tusen migranter slippe inn i EU, sa Orban til den statlige ungarske fjernsynskanalen M1 torsdag.

Ungarn har høstet kritikk for å ha innført strenge tiltak i møte med flyktningkrisen, blant annet ved å bygge grensegjerder langs deler av grensa mot Serbia og Kroatia. 378.000 flyktninger og migranter har hittil i år passert gjennom Ungarn, på vei nordover i Europa, men myndighetene anslår at tallet vil nå 700.000 innen året er omme.

Etter at Ungarn stengte grensa mot Serbia, har de mange flyktningene og migrantene som håpet å krysse i stedet satt kursen for Kroatia. Kroatiske myndigheter har siden sendt migrantene videre til Slovenia. (©NTB)