El Faro ble meldt savnet 1. oktober utenfor Bahamas under orkanen Joaquins herjinger. Konteinerskipet var på vei til San Juan i Puerto Rico fra Jacksonville i Florida da det sendte ut et nødsignal.

Et amerikansk marinefartøy rapporterte lørdag at det ved bruk av sonar har lokalisert et vrak på rundt 4.500 meters dyp i området El Faro sendte ut nødsignal. Det er ikke bekreftet at det er vraket av det savnede skipet som er funnet.

Det skal søndag sendes ned en miniubåt med kamera for å undersøke vraket nærmere. Men ifølge amerikanske myndigheter er vraket som er funnet, et lasteskip som synes å være intakt og står oppreist på bunnen.

Ifølge de amerikanske transportmyndighetene meldte kapteinen i en satellittsamtale, som er tatt opp, at El Faro tok inn vann og hadde mistet motorkraft.

Skipet hadde et mannskap på 33 om bord og forsvant torsdag 1. oktober. En person fra skipet er funnet omkommet. Kystvakten har også funnet redningsvester og flere konteinere i området der skipet forsvant, og det er oppdaget oljesøl på havoverflaten. (©NTB)