En rekke utenlandske journalister var vitner til angrepet 16. juli i fjor, og bildene av de døde guttene i sanden gikk verden rundt. De fire palestinerne var i alderen ni til elleve år og tilhørte samme storfamilie.

Den israelske hæren henlegger nå saken etter en intern etterforskning av angrepet, som skjedde under den 50 dager lange krigen på Gazastripen der over 2.000 mennesker ble drept i fjor.

Øyevitner har fortalt at guttene spilte fotball og lekte på stranden da de ble truffet av israelske raketter. Den israelske generaladvokaten har imidlertid konkludert med at angrepet var i tråd med både israelsk og internasjonal lov, opplyser hærens talsmann Peter Lerner, som omtaler guttenes død som tragisk.

Lerner sier de israelske luftstyrkene skjøt mot de fire guttene fordi de ikke klarte å se at de var barn. De israelske soldatene mente det dreide seg om væpnede menn som løp i et område «som brukes utelukkende av militante», ifølge Lerner.

Barna som ble drept, var Ahed Atef Bakr (10), Zakaria Ahed Bakr (10), Mohamed Ramez Bakr (9) og Ismail Mohamed Bakr (11). (©NTB)