— Det blir noen dagsturer på oss i skolens høstferie. Jeg tar meg fri fra jobb annenhver dag, men siden kona er lærer er ikke barnepass noe problem, sier Henrik Strømberg.

Familien bor på Skjernøy i Mandal, og mandag gikk turen til Kristiansand og Aquarama. Barna Karoline (5) og Andreas (10) likte spesielt å kunne svømme utendørs, og med sol fra skyfri himmel hadde de nesten sommervarme.

— Senere i uka skal vi i Dyreparken, forteller 10-åringen, som synes det er helt greit med noen dager skolefri.

Espen Bjørnshei (13) bruker høstferien til å trene til NM i sparkesykkel førstkommende helg. Foto: Reidar Kollstad

Fartsfylte feriedagerPå skaterampene utenfor svømmehallen trener Isak Pundsnes Lorentsen Isak (14) og Espen Bjørnshei (13) med sparkesyklene sine. Sistnevnte skal til helga delta i NM i sparkesykkel i Vision skatepark på Lund, og i skoleferien vil han bruke flittig til å øve.

Pundsnes Lorentsen Isak (14) har ingen problemer med å finne på noe å gjøre i høstferien. Her i sving med sparkesykkelen på skaterampene på Bystranda. Foto: Reidar Kollstad

— Det fine med å være på skaterampen om høsten, er at det ikke er så varmt. En unngår nemlig en del skrubbsår når en kan skate i langbukser. Ellers bruker jeg jo også hjelm, ankel- og knebeskyttere, forteller Espen Bjørnshei.

- Jentene shopper

Isak som går på Oddemarka skole, forteller at mange av vennene hans fra skolen nok spiller en del fotball i høstferien. Selv om også flere av klassevenninnene også spiller fotball, tror han de nok også bruker litt av høstferien til shopping på Sørlandssenteret.

Venner og butikkbesøk står på høstferieprogrammet for Argjenda Tahiaj (15) og Thea Gudjonsson (15) og Remi André Nyhus (16). Her på parfymeriet i Sandens i Markens. Foto: Reidar Kollstad

På Sandens i Markens er Remi André Nyhus (16), Argjenda Tahiaj (15) og Thea Gudjonsson (15).— Jeg har ikke de store planene for høstferien, men skal nye noen dager med fri fra skolen. Det blir å treffe venner, kikke i butikker og spise kebab, sier Argjenda Tahiaj.

Remi André Nyhus skal på ferie til Split i Kroatia.

Mandag var brødrene Vebjørn (9) og Vetle Berg (11) på teater og handletur med bestemor Liv. Foto: Reidar Kollstad

Hos besteforeldreBrødrene Vebjørn (9) og Vetle Berg (11) fra Fagerholt var mandag på teater i Kilden med bestemoren. Fra tirsdag til fredag blir det hyttetur i Sirdal, før turen går til Brokke.

— Foreldrene er på jobb i dag, så da er det jo fint at guttene kan være sammen med besteforeldre. Nå skal vi av å kjøpe pennal og fargestifter, og så må vi vel se om vi kan få oss noe å spise, sier bestemoren som mener det må være nok å skrive fornavnet hennes som er Liv.