Action/biografi/drama

USA 2016

12 år

Bokseren Roberto Durans navn er kanskje ikke like kjent for folk flest som mange andre boksere gjennom historien, men han regnes faktisk som en av verdens beste boksere gjennom tidene. Filmen som er regissert og skrevet av Jonathan Jakubowicz, er basert på boken «Hands of Stone: The Life and Legend of Roberto Duran» av Christian Giudice.

Filmen er laget litt på samme måte som Duran bokset, hardtslående og rett på sak. Men selv om vi får et innblikk i hele hans oppvekst i Panama, og hva som formet ham som menneske og motiverte ham til å bli verdensmester flere ganger, kunne filmen med fordel vært mer nyansert og gravd enda litt dypere for å skape mer nærhet til hovedpersonene.

Skuespillerne trekker til gjengjeld helhetsinntrykket opp , og en av dem som kanskje imponerer mest er superstjernen Usher i rollen som Sugar Ray Leonard. Édgar Ramírez viser også at han kan mer enn å skinne på sidelinjen, og bærer hovedrollen som Duran med glans. Kjemien og samspillet mellom Ramírez og Robert De Niro, som spiller den legendariske boksetreneren Ray Arcel, er også bra. Alt i alt, et velspilt og interessant stykke boksehistorie, som bare mangler den siste, lille nerven som skal til for å virkelig engasjere.