Han håper å velgernes tillit ved valget på ny nasjonalforsamling, der første omgang holdes søndagen og annen omgang neste søndag. Napoleon driver aktiv valgkamp fra sitt rullende hovedkvarter som medarbeiderne hans kaller Napomobilen.— Mange sier til meg at Napoleon jo er død og spør hvem jeg egentlig er. Jeg skammer meg ikke over navnet mitt, men jeg passer godt på å få fram at jeg har mine egne verdier å stå for, sier 57-åringen.

FontainebleauMen han passer også på at forbindelsene til hans berømte og på mange hold fortsatt forgudede slektning ikke blir glemt. For eksempel har han valgt å stille til valg i Fontainebleau, der keiser Napoleon Bonaparte hadde ett av sine favorittslott.

Bonaparte var stor som feltherre og politiker, men en liten mann i fysisk forstand. Hans etterkommer måler derimot 197 centimeter på strømpelesten, har klare brune øyne og en iøynefallende grå hårmanke.

— Av Napoleon og andre ledere har jeg lært at man må være villig til å ta sjanser og fornye seg, framholder Charles Napoleon.

— Vi møter til stadighet nye utfordringer, ta for eksempel dagens miljøproblemer.

NøysomFor å vise at han vil leve i samsvar med sine standpunkter, har han sluttet å bruke bil i Paris, og velger i stedet sykkel eller - når det haster - motorsykkel. Han liker heller ikke store middager, men nøyer seg ofte med en salat og et glass mineralvann.

Denne nøysomheten har han til felles med den store keiseren, og i likhet med ham er Charles Napoleon født på middelhavsøya Korsika. Han kom med i politikken i 2001 da han vant en plass i kommunestyret i den korsikanske hovedstaden Ajaccio.

Han er en utpreget sentrumspolitiker og har derfor valgt å slutte seg til Demokratibevegelsen. Dette ganske nye partiet ble dannet av sentrumskandidaten François Bayrou, som ble nummer tre i vårens presidentvalg i Frankrike. (©NTB)