Moskva: Pitsjusjkin ble arrestert i fjor etter å ha drevet sin grusomme virksomhet i 14 år. Han går under navnet sjakkmorderen, fordi han angivelig krysset av en rute på et sjakkbrett for hvert av sine ofre.

– Hvis de ikke hadde tatt meg, hadde jeg fortsatt å drepe. De reddet mange liv da de tok meg, har Pitsjusjkin (33) sagt i et intervju på russisk TV. Her fortalte han også at han er besatt av å drepe.

– For meg er et liv uten å drepe som et liv uten mat.

Finner ikke lik

Han ble arrestert i fjor sommer, og er tiltalt for 49 drap og tre drapsforsøk. Men etterforskningen har vært vanskelig, og politiet har bare funnet 14 lik. Pitsjusjkin selv sier han ikke husker hvor han har gjort av de øvrige, men hevder like fullt å ha drept 61 personer, de aller fleste menn. Russiske medier har spekulert om han hadde som mål å ta livet av 64 personer, like mange som det er ruter på et sjakkbrett.

Pitsjusjkin bodde like ved Bitsevskij-parken i Moskva, og det var her han drepte de fleste av sine ofre. Nesten alle ofrene var eldre, forsofne menn som Pitsjusjkin lokket inn i parken med løfte om gratis vodka. Da ofrene var blitt fulle nok, dyttet han dem enten ned i en avløpskum der han holdt dem til de druknet, eller han slo dem i hjel med en hammer.

Ikke dødsstraff

Dersom Pitsjusjkin blir dømt for alle drapene han er tiltalt for, blir han Russlands nest verste seriemorder gjennom tidene. I 1994 ble Andrej Tjikatilo henrettet for å ha drept 53 personer.

Russland praktiserer ikke lenger dødsstraff, så Pitsjusjkin kan trolig vente seg fengsel på livstid dersom han blir dømt.