Tingretten bestemte at Bhatti kan holdes varetektsfengslet med brev— og besøkskontroll fram til 21. desember.Bhattis forsvarer påkjærte avgjørelsen om fortsatt fengsling allerede før den falt mandag ettermiddag. På den andre siden varslet politiadvokat Thomas Blom at Politiets sikkerhetstjeneste (PST) ville be om oppsettende virkning dersom de ikke fikk medhold i sitt krav om åtte ukers fortsatt varetekt for Bhatti.

30-åringen er tiltalt for å ha inngått terrorforbund ved å ha planlagt anslag mot den israelske og USAs ambassader sammen med en kamerat i fjor. Han er også tiltalt for å ha skutt mot synagogen i Oslo den 17. september i fjor.

— Saken har trukket i langdrag av uforståelige grunner. Siden forrige fengsling har det ikke skjedd noen ting, klager advokat Arild Holden til NTB.

Mens PST venter at rettssaken mot Bhatti og de to andre som er tiltalt i saken, kan starte tidlig på nyåret, tror ikke Holden det er mulig å få den gjennomført så snart. Han tror også at PST har forregnet seg kraftig når de tror rettssaken kan unnagjøres på bare fire uker. (©NTB)