Domsavsigelse mot drapstiltalt kvinne

Agder lagmannsrett aviser dom mot den 44 år gamle kvinnen i Kristiansand som er tiltalt for to drap. I tråd med aktors påstand ble hun dømt til 21 års forvaring i Kristiansand tingrett 26. februar. Kvinnen anket dommen til Agder lagmannsrett, der statsadvokat Leif Aleksandersen har lagt ned samme påstand.

Kvinnen har hele tiden nektet straffskyld.

Eiendom Norges boligprisstatistikk

Eiendom Norge presenterer Norges boligprisstatistikk for juni 2019. Fram til og mai var det målt en nedgang i salget av eneboliger på 14 prosent, mens salget av småhus ligger 7 prosent over fjoråret. Salget av leiligheter lå 8 prosent over fjoråret.

Charlottesville-dom

Dom faller i saken mot den selverklærte amerikanske nynazisten som drepte en kvinne da han kjørte bilen sin inn i en gruppe antirasister i Charlottesville i august 2017. Mannen er allerede dømt i en delstatsdomstol.

James Alex Fields Jr. har tilstått at han med vilje kjørte bilen sin i stor fart inn blant en gruppe antirasister som gikk gjennom en smal sentrumsgate på vei hjem etter å ha demonstrert mot høyreekstremister i byen Charlottesville i Virginia 12. august 2017.

EU-parlamentets første sesjon fortsetter

Etter harde forhandlinger om de nye lederne i EU ble avgjort tirsdag, skal ny president for EU-parlamentet skal velges onsdag.

Posten har vært en viktig del av puslespillet i Brussel, selv om regjerings- og statslederne ikke formelt har noen påvirkning i dette valget. De europeiske lederne har derfor vært i tett kontakt med sine kolleger i Strasbourg for å få en uformell forståelse på plass. Ifølge EUs avtroppende president Donald Tusk går forståelsen ut på at posten først skal gå til en sosialdemokrat og deretter en kristendemokrat. De to vil da få en periode på to og et halvt år hver.

Sosialdemokratene nominerte tirsdag kveld italienske David-Maria Sassoli som sin kandidat.