I neste delfinale, som går av stabelen lørdag 18. januar, er det artister fra Øst-Norge som skal knive om en plass i finalen. Den finner sted i Trondheim 15. februar, ifølge NRK.

Den store overraskelsen mandag er at Tore Petterson – kjent som «Skal vi danse»-dommer, og fra NRK-serien «Sofa», stiller i artistrekken.

I MGP deltar han med en egenskrevet låt, kalt «The Start Of Something New». Den er skrevet og produsert sammen med Knut Bjørnar Asphol.

Tore har fartstid fra et samarbeid med jazzartist Ola Calmeyer – samt at han også har figurert med «Tore Petterson Trio», sammen med pianist Torbjørn Kvamme og Frøydis Grorud på saksofon og fløyte.

I delfinalen for Øst-Norge lørdag opptrer Didrik og Emil Solli-Tangen med sin låt «Out Of Air» – et bidrag som er forhåndskvalifisert til finalen.

Petterson skal imidlertid konkurrere med Anna Jæger, som noen vil huske fra «The Voice». Hun stiller med låten «How About Mars», som har tekst og melodi av Roel Rats, Synne Vorkinn, Chris Wortley og Sindre T. Jenssen.

Videre skal duettpartnerne Kim Wigaard & Maria Mohn til pers. De skal gi oss låten «Fool For Love» der tekst og melodi er av Torbjørn Raae, Arve Furset, Kim Wigaard Johansen og Maria Mohn.

Siste mann ut i MGP-manesjen lørdag er Rein Alexander. Han tar med seg låten «One Last Time» som har tekst og melodi av Erik Småland, Kristoffer Tømmerbakke – og Rein Alexander.

Rein Alexander regnes som veteranen i dette knippet, der han blant annet har gjort seg bemerket i musikalsammenheng med roller som Jean Valjean i «Les Misérables», Anatoly i «Chess», Caston i «Skjønnheten og udyret», Shere Kahn i «Jungelboken» – samt som Anton Fugger i «Which Witch».

VG og Dagbladet har allerede anmeldt låtene, og der ses en tydelig trend. Rein Alexander får høyest karakter, med henholdsvis terningkast 5 i Dagbladet, mens VG triller fram 4. VG melder at synthpoplåten gir artisten «anledning til å vise fram sitt betydelige vingespenn som vokalist». Herfra heter det videre: «Cheesy, ja visst. Men ikke bli overrasket om «One Last Time» står igjen når konfettien har lagt seg over slagmarken».