Tor Qvarfordt Aaserød var en av de fire tiltalte i den såkalte overgangssaken, som gikk for retten i 2013. Aaserød sto tiltalt for grovt bedrageri i forbindelse med Veigar Pall Gunnarssons overgang fra Stabæk til Vålerenga. De tre andre som sto tiltalt var Truls Haakonsen, Lars Holter Sørensen og Inge André Olsen.

Samtlige tiltalte ble frifunnet i saken.

Dømt til erstatning

Aaserød la ned advokatvirksomheten sin som følge av straffeforfølgingen og tok jobb i Utleiemegleren AS. Etter å ha blitt frifunnet, fremmet han krav om erstatning for "uberettiget forfølging".

«Saksøker mener at det er dokumentert at Advokatfirmaet Aaserød hadde hatt mulighet til å fortsette økningen av inntjeningen med 12,4 prosent årlig fra 2011 til 2015, dersom Aaserød ikke hadde blitt utsatt for strafforfølgning. Det er flere forhold ved virksomheten som begrunner dette.» heter det i rettsdokumentet.

Nå har Aaserød i Asker og Bærum Tingrett blitt tildelt 1.197.265 kroner i erstatning samt 176.000 i sakskostnader.

— Mistet livsverket

Aaserød snakket ut i VG i 2013:

— Innen næringen jeg har drevet, har saken vært ødeleggende for meg som advokat. Vi er helt avhengige av tillit. Jeg måtte legge ned firmaet jeg bygget opp over 20 år. Arbeidet mitt ble ødelagt. Jeg ble fratatt grunnlaget til å leve av det. Jeg måtte legge ned advokatfirmaet, og si opp seks ansatte. Alle oppdrag jeg hadde ble sagt opp, sa Aaserød til VG den gang.

I dommen fra tingretten står det at forfølgingen av Aaserød var grunnen til at han måtte legge ned advokatfirmaet sitt:

« Partene enige om at årsaken til at Aaserød måtte avvikle sin advokatvirksomhet i Advokatfirmaet Aaserød var at han ble utsatt for strafforfølgning. (...) Retten kan ikke se at det er noe ved organiseringen av Advokatfirmaet Aaserød, firmaets virksomhet eller tilgangen på oppdrag i perioden 2006 til 2011 som skulle tilsi at den positive inntektsutviklingen skulle flate ut. Tvert i mot er det konkrete forhold som tilsier at firmaet var godt rustet for ytterligere vekst og at oppdragsmengden ville fortsette å øke. I en slik situasjon er det sannsynlig at den tidligere inntektsøkningen ville fortsette også fra 2012 og i alle fall noen år fremover, til 2015.»