BORÅS, SVERIGE 20090706 : Allsvenskan, Elfsborg - Örgryte: Ørgrytes nye trener Åge Hareide hadde sin premiere i allsvenskan mandag da Elfsborg tok imot Örgryte på Borås Arena.Foto: Adam Ihse / SCANPIX Foto: Adam Ihse

Mandagens seier var Åge Hareides første på 20 måneder, og Örgrytes første denne sesongen.

I Åge Hareides tredje seriekamp for Örgryte kom den endelig, den etterlengtede og sårt trengte seieren. Mandagens trepoenger var det svenske bunnlagets første i årets sesong. Og Hareides første seier siden 4-1-seieren med Norge over Malta 21. november 2007. – Det var kjempedeilig! Helt siden jeg kom til klubben har guttene jobbet hardt på trening og ofret seg for klubben. De fortjente dette , sa Hareide til TV-kanalen PPV etter kampen.

Før mandagens kamp hadde Örgryte bare tre poeng på 14 kamper. Men borte mot Hammarby løsnet det endelig. Etter bare tre minutter scoret stjernespissen Marcus Allbäck, og ga Hareides menn ledelsen. En ledelse som holdt seg kampen ut.

Hareide ble midlertidig trener for Örgryte i juni, og har hatt en tøff jobb i nabolandet. I forrige kamp holdt den første seieren på å komme, men motstander Gefle kom tilbake og sikret uavgjort 2-2 tre minutter før slutt.

(Artikkelen fortsetter)

Marcus Allbäck ble matchvinner for Örgryte (Foto: Digitalsport)

Fremdeles sist

Hareide har tidligere trent klubber som Molde (1985-1991 og 1993-1997), Helsingborg (1998-1999), Brøndby (2000-2002), Rosenborg (2003) og det norske landslaget (2004-2008). Han vant serien med Helsingborg, og har gjort det samme med danske Brøndby og norske Rosenborg.

Med gårsdagens seier har Hareides lag nå seks poeng. Djurgården på sikker plass har 14 poeng.