VIKING-VÅLERENGA 0-2

Aftenbladet (La Manga): Viking scoret ti mål på sine to første treningskamper i vinter. Mot Vålerenga ble det null mål og tap.

— Jeg sitter igjen med et blandet inntrykk etter denne vindfulle kampen. I perioder spiller vi ok, men sett over 90 minutter er det greit at Vålerenga vinner, forklarer Kjell Jonevret overfor Aftenbladet like etter kampslutt.

— Vi gir bort veldig mye til Vålerenga. Det tar litt lang tid med oss, vi er omstendelige og virket litt trøtte i hodene. Men kanskje er det greit å få litt stryk, så kan vi dra hjem og lære av det, legger Jonevret til.

Verken Viking eller Vålerenga maktet å etablere et klart overtak eller dominere de første minuttene av søndagens treningskamp i La Manga. Vålerenga hadde et par tendenser offensivt, men det ble aldri farlig de ti første minuttene.

Viking stilte med prøvespiller Anthony Soares som høyre midtstopper, i tospann med Karol Mets. Amerikaneren fikk et par lange VIF-oppspill mot seg innledningsvis, men Soares ryddet dem fint av veien.

Vikings første avslutning mot mål kom på et frispark etter drøye ti minutter, men frisparket fra Magne Hoseth gikk en drøy meter utenfor.

1-0 til Vålerenga

Vålerenga tok ledelsen etter 13 minutter. Niklas Gunnarsson slo et presist innlegg foran mål. Der sto lagets nye spiss, Elias Mar Omarsson, rimelig alene og skjøt.

Viking-keeper Pål Vestly Heigre kastet seg og så ut til å ha kontroll på skuddet fra kloss hold, men ballen gled inn under ham og inn til 1-0. Verken forsvar- eller keeperspillet til Viking var godt nok i den situasjonen.

Etter 19 minutter fikk Viking corner. Det ble tatt kjapt og endte med at Veton Berisha la inn foran mål. Kjetil Wæhler klarerte med hodet – returen fyrte Joackim Jørgensen av et par meter utenfor.

Vålerenga fikk etter hvert et lite grep om oppgjøret. Etter 26 minutter hadde Elias Mars Omarsson en stor sjanse til å øke Vålerengas ledelse, men skuddet gikk utenfor.

Viking opplevde mye av det samme som i tidligere kamper. De sleit med å spille seg framover i banen med sin nye og mer ballbesittende stil. Samtidig fikk vi flere ganger se Magne Hoseth slå nydelige pasninger opp mot Vikings kanter.

Ikke patent på 0-2 heller

Kampen var 37 minutter da Viking fikk sin største sjanse under de vanskelige vindforholdene. Magne Hoseth slo et frispark inn foran mål. Jon Dadi Bödvarsson steg til værs, men trakk ikke skikkelig. Det ble litt klabb og babb foran VIF-målet, men heller ikke Veton Berisha fikk den avgjørende tåen på ballen.

Joackim Jørgensen og André Danielsen i første omgang. Foto: TORSTEIN LILLEVIK

Minutter senere var Viking frampå igjen, men VIF-keeper Michael Langer reddet forsøket fra Bödvarsson.I stedet for en utlikning, gikk Vålerenga opp til 2-0 etter 42 minutter. Et innlegg fra venstre side havnet hos Ghayas Zahid. Han styrte ballen elegant i hjørnet – uten å være særlig presset av Vikings forsvar.

Dermed havnet Viking under 0-2 i sin tredje av tre mulige treningskamper denne sesongen.

2. omgang

Viking gjorde tre bytter i pausen. Prøvespiller Anthony Soares gikk ut, det samme gjorde Indridi Sigurdsson og Steinthor Thorsteinsson. Inn kom Kristoffer Haugen, Björn Daniel Sverrisson og Samuel Adegbenro. Jørgensen gikk ned som stopper sammen med Mets.

Vålerenga startet omgangen slik de avsluttet den første, med initiativet. De rullet opp flere bra angrep, men avslutningene var ikke gode nok

Viking sleit med å spille seg til de store sjansene, presisjonen var ikke god verken fra midtbanen eller på topp.

Vålerenga scoret to før pause. Foto: Digitalsport

Etter 60 minutter minnet et imidlertid om noe. Samuel Adegbenro forserte 30 meter på skrått og la ut til André Danielsen. Innlegget havnet hos Veton Berisha, men avslutningen ble stoppet på vei mot mål.Simon Larsen hadde muligheten til å sende Vålerenga opp til 3-0 etter 68 minutter på en corner, men headingen traff stolpen. Nærmest scoring for Viking var Veton Berisha. Danielsen la inn til spissen, men skuddet etter 85 minutter gikk i stolpen.

Dermed endte det med 0-2-tap for Viking.

— Viking har en stor sjanse til å score, men vår keeper Michael Langer gjør en god redning. Alt i alt vinner vi nok fortjent. Dessuten spiller vi litt på resultatet når det står 2-0. Det var vi ikke alltid like flinke til i fjor, sier Vålerenga-trener Kjetil Rekdal.

Mye å jobbe med

Konklusjonen må være at Viking fortsatt har mye å jobbe med fram til seriestart 6. april. Kombinasjonene og bevegelsene offensivt sitter ikke skikkelig, noe som naturligvis heller ikke var forventet etter innføringen av den nye og mer ballbesittende spillestilen.

Også forsvarsspillet var under pari flere ganger mot Vålerenga. På den positive siden viste Joackim Jørgensen at han har potensial som midtstopper.

Viking-keeper Pål Vestly Heigre maktet ikke å hindre Vålerenga-scoring. Foto: Digitalsport

Prøvespiller Anthony Soares klarte seg ok den omgangen han spilte. Han opptrådte med ro og kløkt og slo trygge pasninger, men tok heller ingen store sjanser.Viking skal spille fem treningskamper til før alvoret begynner mot Mjøndalen. De drar hjem fra La Manga tirsdag.