— Nå skal jeg legge meg med en kleshenger i munnen for å holde smilet på plass i fire dager, sa McCarthy etter 3-0-seieren over sjanseløse Saudi-Arabia. Dermed er Irland og Tyskland videre fra gruppe E.

Det var det ikke mange som trodde da Irlands eneste superstjerne, lagkaptein Roy Keane, ble sendt hjem for å ha skjelt ut McCarthy rett før turneringen startet. Men irene klarte uavgjort mot både tyskerne og Kamerun før det altså ble seier over Saudi-Arabia.

— Jeg er storfornøyd. Vi spilte veldig bra i andre omgang, men dårlig i første. Vi var veldig nervøse, sa McCarthy etter at avansementet var klart.

Robbie Keane, Gary Breen og Damien Duff scoret for irene, som tidvis ble presset skikkelig av Saudi-Arabia. Men Saudi-Arabia fikk heller ikke denne gang mål, og må dermed reise hjem fra VM med null poeng og 0-12 i målforskjell.

Feiring i Dublin

Om det blir stusslig å komme hjem for de saudiarabiske spillerne, kan irene glede seg. Ja, strengt tatt burde det irske laget reist hjem tirsdag, hvis de virkelig ville la seg hylle. Da kokte det på den grønne øya, som var svært lite produktiv i de 90 minuttene kampen pågikk.

Morgenrushet var tettest ekstra tidlig, slik at folk skulle komme seg på jobben før kampen startet. Hvis de da ikke droppet hele arbeidsdagen og dro på en av de mange stappfulle pubene.

Da seieren var klar flommet folk ut i Dublins gater med irske flagg og glade sanger mens bilhornene tutet overalt.

Statsminister Bertie Ahearn kalte avansementet en "stor bragd" og sendte sine gratulasjoner til laget.

— Det var en stor kamp og jeg gleder meg til neste, sa statsministeren.

For Irland skal spille flere. I lørdagens 8.delsfinale møter de vinneren i gruppe B: Spania, Paraguay eller Sør-Afrika.