Haugesund — Strømsgodset 2-3 (1-0):

Strømsgodset så ut til å gå mot poengtap, men så dukket Peter Kovacs opp fire minutter på overtid. Med sin andre scoring for kvelden, sikret han jubel til langt på natt for Godset-fansen hjemme i Drammen.

Men det så lenge ut til å bli uavgjort.

Haugesund åpnet målprotokollen ett minutt før pause, men i løpet av åtte magiske magiske Godset-minutter etter hvilen snudde drammenserne kampen. Så utlignet Michael Haukås til 2-2 - 15 minutter før full tid.

Dermed så Godset ut til å falle av i kampen om den aller gjeveste medaljen, men så: Tre minutter på overtid fikk Peter Kovacs en aller siste sjanse. Han banket inn 3-2 og dermed brøyt jubelen løs på Godset-benken. En fantastisk revansje for spissen som ble benket mot Molde i forrige serierunde.

Saken fortsetter under bildet

Scoret: Peter Kovacs fikset Godset-jubel både i Haugesund og Drammen med sin scoring fire minutter på overtid. Foto: NTB scanpix

Heldige Godset

Men det kunne fort endt annerledes, for ti minutter før full tid — på stillingen 2-2 - satt Michael Haukås inn sitt andre mål for kvelden, men linjedommeren vinket feilaktig for offside. Men det brydde i alle fall Godset-spillerne seg fint lite om.

- Helt magisk! Dette var en nøkkelkamp og nå er vi helt med i toppen. Jeg har ikke ord, det er litt cupfinalefølelse her nå, sa Adam Larsen Kwarasey til MAX rett etter kampslutt.

Det var Haugesund kom til kampens tre første farligheter. Geir Ludvig Fevang var aller nærmest da han raget høyest på ett innlegg fra høyresiden, men headingen gikk over Adam Larsen Kwaraseys tverrligger.

Godset skapte ikke noe særlig og stanget mot et aggressivt og tett Haugesund-forsvar, men etter halvtimen klarte de å komme seg inn i kampen.

Kjempen Kovacs fikk lekkert dempet et innlegg fra høyresiden og brente til med venstrefoten før ballen rakk å sprette. Dessverre for ham, og Godset, føyk ballen høyt over Haugesund-målet.

Herlig Søderlund-flikk

Godset hadde kjempet seg til initiativet i kampen, men så: Haugesunds Umaru Bangura fant Pontus Engblom høyt oppe i banen. Han hoppet elegant over, før Alexander Søderlund på lekkert vis flikket den igjennom til Engblom igjen. Alene med Larsen Kwarasey gjorde han ingen feil og sendte Haugesund i ledelsen - ett minutt før pause.

Haugesund avsluttet førsteomgangen elegant, men det var ikke mye eleganse over det Haugesundpublikummet ble servert etter pause. Bjørnbak og Skjerve ble ikke enige om hvem som skulle ta ballen og i midt oppi all nølingen dukket Peter Kovacs opp og stjal ballen før han lobbet den over Per Morten Kristiansen. 1-1. ## Godset snudde kampen

Og Godset hadde mer på lager. Storflor sendte i vei et frispark med god retning mot Jarl André Storbæk. Helten fra uavgjortkampen mot Molde gjorde ingen feil denne gangen heller og headet ballen i en flott bue over Haugesund-keeper Kristiansen. I løpet av åtte minutter hadde Godset snudd kampen.

Haugesund koblet grepet igjen etter scoringen, men på tross av stort ballinnhav, klarte de ikke å produsere noe særlig foran Godset-målet.

Men etter 70 minutter kom eks-Bodø/Glimt-spiller Michael Haukås inn for Haugesund. Og det tok ikke mer enn fem minutter før det skulle vise seg å være en genistrek av trener Grindhaug. Myrestram fant Engblom på bakre stolpe, Engblom headet tilbake inn i feltet - og der sto Michael Haukås og dunket inn 2-2.

Dommerfeil og overtidsmål

Fem minutter etter jublet Grindhaug for nok en Haukås-scoring, men linjedommeren vinket for offside. Reprisen viste at det var en feil avgjørlse.

— Det der var aldri i nærheten av å være offside, sa Steinar Nilsen fra kommentatorplass hos MAX.

- En forferdelig avgjørelse, supplerte Jan Erik Aalbu.

Kampen så ut til å ebbe ut, men helt på tampen klarte Godset å feste et visst grep på Haugesund. Tre minutter på overtid fant Stefan Johansen Peter Kovacs på kanten av Haugesunds 16-meter med en perfekt pasning. Kovacs brukte ett touch før han feide inn det som ble vinnermålet.