Hønefoss – Sandnes Ulf 0-1:

Med sin femte seier på de siste seks kampene tok Sandnes Ulf et nytt steg bort fra nedrykksstriden.

Sandnes Ulf-trener Asle Andersen var et eneste stort glis etter seieren.

— Vi er virkelig i flyten nå. De presser oss litt i annenomgangen, men vi holder unna. Vi spiller en god kamp , sier treneren til Cmore.

Med borteseieren over tabelljumbo Hønefoss søndag kveld, er Sandnes Ulf når for alvor i ferd med å distansere seg fra bunnlagene i eliteserien, som alle tapte sine kamper søndag kveld. Dermed ligger Sandnes Ulf på trygg grunn med solid margin når ti serierunder gjenstår. Kampen mot Hønefoss kunne imidlertid gått begge veier, men et selvmål av Helge Haugen sikret seieren for Sandnes Ulf.

Gjestene åpnet best

Det var også gjestene som åpnet kampen på AKA Arena best. Likevel skapte Hønefoss den første store sjansen. Bare fem minutter var spilt da Sandnes-keeper Sean McDermott rotet det til og serverte et utspill rett i beina på Mats André Kaland. Hønefoss-angriperen avsluttet imidlertid svakt og Milos Mihajlov fikk avverget bak en utspilt Sandnes Ulf-keeper.

Like etter var det Sandnes Ulfs tur til å få servert en gavepakke. Hønefoss-forsvaret lot et langt oppspill sprette i 16-meteren, og plutselig var Marius Helle helt fri foran keeper. Fra skrått hold avsluttet Helle rett på keeper.

Det samme gjorde Fredrik Torsteinbø da han ble spilt fri etter 17 minutter. Den tidligere Vidar-spilleren forsøkte å løfte ballen over Steve Clark i Hønefoss-målet, men amerikaneren holdt seg noenlunde oppreist og reddet med ansiktet.

Mot slutten av omgangen mistet gjestene fra Sandnes initiativet. De store sjansene uteble og mye av banespillet foregikk på midtbanen. For Sandnes Ulf besto angrepene først og fremst av lange oppspill mot en ensom Marius Helle på topp. Riktignok hadde Steinthor Thorsteinsson en god mulighet etter å en smart pasning fra Fredrik Torsteinbø, men islendingen avsluttet utenfor det lengste hjørnet fra skrått hold.

Selvmål

Andre omgang startet som den første sluttet, med lite finspill og mange dueller. Hønefoss var muligens litt mer offensive enn bortelaget, men uten at det ble store sjanser ut av forsøkene. Kampen var egentlig i ferd med å utvikle seg til et stort gjesp da Sandnes Ulf fikk frispark i god posisjon på høyresiden etter 61 minutter. Steinthor Thorsteinsson slo et presist innlegg, og på mystisk vis klarte en helt upresset Helge Haugen å styre ballen i eget mål med venstrefoten. Hønefoss-spilleren ga dermed Sandnes Ulf ledelsen 1-0. — Vi er bedre etter pause, men vi klarer ikke få ballen i mål. Vi er inne i en tung periode nå. Vi må bare fortsette å jobbe for å komme oss ut av denne, sier Hønefoss-trener Leif Gunnar Smerud til Cmore etter kampen.

Bortelaget la seg lavt etter den heldige scoringen. De lot Hønefoss styre spillet og konsentrerte seg i all hovedsak om kontringer. Den taktikken fungerte. Hjemmelaget hadde lite å by på, og hvis en ser bort fra noen småfarlige innlegg, var Sandnes Ulfs seier aldri truet.