— Jeg er glad for at Monaco har tatt kontakt med oss og godtatt vårt krav, sier daglig leder i Brann, Bjørn Dahl.

I oktober passerte tidligere Brann-spiller Hassan El Fakiri 25 kamper for Monaco. Dermed hadde Brann krav på 2,5 millioner kroner fra den franske toppklubben.

Tre brev til Monaco og en henvendelse til det franske fotballforbundet, via Norges Fotballforbund, måtte til før de franske serielederne ga lyd fra seg. Klubben sliter med økonomien, og har bedt om å få lov til å betale ca. 1,25 millioner nå. Resten skal Brann få en bankgaranti på.

— En bankgaranti er ikke noe problem å godta for oss. Jeg ser det som naturlig å sette fristen når den franske sesongen er over i slutten av mai, sier Dahl.

Klarer ikke franskmennene å betale innen fristen, får Brann pengene fra Monacos franske bankforbindelse. Til nå har Hassan El Fakiri spilt 31 kamper for Monaco. Når han passerer 40 kamper har klubben krav på nye 2,5 millioner.

— Derfor er det ikke noe poeng å være vanskelige nå. Vi kan fort bare oppnå å skape problemer for oss om vi skal være steile, forteller Dahl.

Pengene skal ikke utbetales til SK Brann, men til selskapet Spiller-Invest. Dette er heleid av SK Brann, men selskapet har en gjeld på 3.515.000 kroner

Gjelden er til dem som i sin tid ga Brann ASA et konvertibelt lån på 10 millioner kroner. Trond Mohn sa tidlig fra seg sin andel på 2,8 millioner. Westfal-Larsen, Johan Fredrik Odfjell, Rieber, Vital, Kalle Kvalheim og Vesta sa alle fra seg halvparten. For at disse i fremtiden skulle ha noe som helst mulighet for å få avkastning på de investerte midlene, ble blant annet spillerrettighetene til Hassan El Fakir overført til selskapet.

— Dette er en æresgjeld jeg betaler med glede, sier Dahl.